sigilarea

Esti aproape sigur familiarizata cu conceptul de „slugging”, adica sigilarea parului sau a pielii.

Nascut dintr-o tehnica de protectie a pielii preferata in Coreea, care implica etansarea rutinei de ingrijire a pielii cu un ocluziv care capteaza hidratarea.

S-ar putea sa fi auzit, de asemenea, ca traim intr-o era a ingrijirii parului inspirata din ingrijirea pielii – iar asa-numita „slugging” este dovada de care aveti nevoie.

Bazat pe aceleasi principii ca si slugging-ul obisnuit al pielii, sigilarea parului castiga o actiune serioasa online (si mai ales pe TikTok) datorita parului stralucitor si hidratat din fotografiile „de dupa”, prezentat ca rezultatul inevitabil al incarcarii parului cu uleiuri si agentilor de hidratare aplicati inainte de culcare.

 

Ce este sigilarea parului?

Dupa cum sugereaza si numele, ea implica imbibarea parului intr-un strat suplimentar de produs (de obicei, cu un ulei de par), apoi impingerea cu grija a acestuia intr-un ciorap pufos inainte de culcare, ca protectie.

Desi rezultatele sunt uimitoare, profesionistii avertizeaza ca exista cateva lucruri de care trebuie sa fii constient atunci cand il incerci acasa.

 

Ce face de fapt slugging-ul?

Poate face o diferenta majora pentru parul uscat.

Cresterea temporara a nivelului de hidratare elimina incretirea si adauga stralucire parului.

Dar, in timp ce se sustine ca sigilarea parului te poate scapa de varfurile despicate, nu credeti acest lucru.

Iti vom spune cum sa combati varfurile despicate: cu foarfeca, se tund varfurile pentru a mentine parul sanatos.

Varfurile despicate se vor despica in continuare. Taiati-le si faceti-o ori de cate ori este nevoie.

In ciuda faptului ca sluggingul parului nu poate face mare lucru in privinta varfurilor despicate, exista inca o multime de aspecte pozitive pentru a o integra in rutina ta de ingrijire a parului.

 

Acolo unde exista un efort concertat de a hrani si de a pastra hidratarea in par si de a preveni electrizarea, acesta va contribui intotdeauna la o mai buna sanatate a parului.

Uleiurile si serurile ajuta la blocarea umiditatii, asa ca, desi nu vor repara definitiv varfurile despicate, le va preveni pe cele viitoare.

Sigilarea parului este o practica potrivita pentru toate tipurile, lungimile si texturile de par, desi veti dori sa ajustati in consecinta tipurile de produse si frecventa de aplicare.

 

Cum se sigileaza parul?

In mod traditional, practica necesita ulei, ser sau o crema mai groasa, in functie de tipul tau de par.

De exemplu, parul fin s-ar descurca bine cu un ser sau ulei usor.

Tipurile de par mai aspre si mai ondulate pot folosi uleiuri mai groase, care au un efect de acoperire mai puternic. Cu cat uleiul este mai greu, cu atat esti mai limitat sa te poti rearanja a doua zi, deoarece parul poate fi ingreunat.

Solutia ideala este un ulei sau un ser care este usor si are atat abilitati de penetrare, cat si de acoperire.

 

De ce accesorii ai nevoie?

Poti renunta la metoda sosetelor.

Sosetele vor absorbi toata umezeala pe care tocmai ai adaugat-o, iar o boneta sau o folie de matase este o alternativa mai buna, care ajuta si la prevenirea electrizarii indusa de frecare.

Asigurati-va ca nu aplicati prea mult ulei pe scalp daca scalpul este deja gras.

Puteti aplica in mare parte uleiul de la coada in jos.

Se recomanda, de asemenea, sa va asigurati ca samponati bine parul pentru a scoate tot acel ulei dupa aceea.

 

 

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol