10 lucruri atunci cand deschizi un salon

Pentru foarte multi dintre cei care reusesc sa isi deschida un salon, este un vis devenit realitate.

Daca ai skill-urile tehnice necesare si o suma de bani pe care sa o investesti, ai parcurs deja jumatate de drum.

Ca in oricare alta industrie, sa iti deschizi propriul tau business poate fi o provocare destul de mare care vine cu un volum semnificativ de munca si cu destul de multe responsabilitati.

Totusi, inainte de a porni la drum, ia in considerare urmatoarele 10 informatii.

Creeaza un plan de business

Nu pleca la drum fara un plan. Pentru a face un plan cat mai bun, iti recomandam sa iei in considerare cel putin urmatoarele lucruri:

  1. Fa o lista cu partenerii cheie. Vei capata claritate stiind in orice moment cine si ce iti ofera
  2. Fa o lista cu activitatile principale. Fie ca e vorba de promovare, de executare a serviciului sau de sunat clientii, vei sti foarte bine pe ce sa iti focusezi atentia
  3. Stabileste ce ofera in plus salonul tau. Fa o lista cu 3-4 diferentiatori fata de celelalte saloane
  4. Stabileste locul si modul in care comunici cu clientii. Asigura-te ca o faci intr-un mod inedit
  5. Stabileste care iti sunt resursele. Tine mereu o evidenta a tot ceea ce inseamna resurse, fie ele materiale sau umane.
  6. Stabileste profilul clientului tinta, si fa-o foarte specific, da-i un nume, spune cati ani are, cat castiga, are sau nu are familie. Intreaba-te ce probleme sau nevoi intampina clientii tai si creeaza servicii pentru nevoile lor. Intreaba-te unde isi petrec timpul si ce le capteaza atentia.

Toate acestea iti vor oferi claritate si te vor ajuta sa tii toate lucrurile in frau.

Promoveaza o nisa

Una dintre cele mai des intalnite greseli pe care le fac business-urile la inceput de drum, este sa ofere de toate pentru toti. Gaseste un serviciu pe care sa il vinzi si sa o faci cel mai bine. Fa-ti salonul cunoscut pentru un serviciu de calitate si livrat ca la carte.

Cunoaste legile si reglementarile din domeniu

Asigura-te ca business-ul tau respecta toate legile in vigoare. Documenteaza-te despre toate reglementarile pe care trebuie sa le respecti si asigura-te ca nu iti scapa nimic. Pentru a te asigura ca nu iti scapa nimic, cere sfatul altor antreprenori in domeniu.

Discuta cu distribuitorii

Ei iti vor oferi toate produsele de care ai nevoie si de asemenea iti pot oferi training-uri pentru personal. Astfel te asiguri ca nu iti lipseste nimic, iar echipa ta va fi mai bine pregatita pentru intampinarea nevoilor clientilor.

Creeaza o baza solida de clienti

Acestia te vor ajuta sa pornesti de pe loc. Sunt foarte multe unelte prin care poti face asta, insa la inceput de drum iti recomandam sa incepi chiar si cu o lista Excel in care sa ai numele lor si datele de contact, iar daca vrei sa ii si surpinzi, afla data lor de nastere si felicita-i de ziua lor.

Alege locatia potrivita

Primul criteriu pe care ar trebui sa il iei in considerare este acela al accesibilitatii. Clienti sunt din ce in ce mai grabiti, iar avand o locatie accesibila le va fi intodeauna la indemana sa ajunga la tine.

Focuseaza-te pe angajati

Expertii in business au o vorba: daca ai angajati fericiti, atunci si clientii vor fi fericiti.

Ofera-le training de calitate si ajuta-i sa creasca constant. Business-urile sunt formate din oameni, iar daca oamenii cresc, va creste si business-ul.

Focuseaza-te pe clienti

Creeaza o viziune despre modul in care vrei ca clientii sa se simta atunci cand intra in salonul tau. Iar apoi construieste o experienta pe care clientii tai sa o recomande tuturor.

Angajeaza un designer

Cere ajutorul unei persoane specializata in domeniu. Asigura-te ca fiecare colt al salonului este frumos decorat. Foloseste spatiul la maxim astfel incat angajatii si clientii sa se simta relaxati atunci cand vor intra in salon.

Ieftin nu inseamna mai bine

Nu te uita la preturile competitiei. Nu incerca sa atragi clientii datorita pretului. Ofera servicii de calitate si cere pretul pe care il merita serviciile tale.

Bonus:

Automatizeaza

Creeaza proceduri eficiente. Taie din timpii morti si scapa de activitatile care iti mananca din timp, dar si din resurse. Foloseste aplicatii care sa iti ofere claritate si unde sa iti managerizi task-urie zilnice.

Iar pentru organizare interna si pentru a avea o claritate asupra programarilor iti recomandam Logbox – aplicatia care te scapa de foile si hartiile pline de programari. O poti incerca chiar si o luna in mod gratuit.