Clientii sunt cei care tin un business in viata. Indiferent de domeniul de activitate, clientii sunt cei care fac ca business-ul tau sa prospere. Fara clienti nu iti poti plati echipa, chiria si toate celelalte facturi care nu intarzie niciodata sa vina. Atat timp cat te focusezi in fiecare zi pe atragerea de noi clienti, vei avea rezultate neintarziate.

Cum poti face asta? Ti-am pregatit 5 moduri simple care te vor ajuta.

5. Incepe sa scrii un blog

Arata-le clientilor tai ca iti pasa de ei. Ajuta-i oferindu-le idei pentru noua coafura, dar si informatii utile pentru nevoile lor. Este cunoscut faptul ca foarte multa lume isi petrece timpul in online iar de asta ti-ar fi de folos sa creezi un blog. Insa le poti oferi informatii utile si prin materialele asezate pe masuta din salon.

4. Fii activ online

Poate ca deja ai o pagina de Facebook si una de Instagram pentru salonul tau. Aproape toate saloanele au. Focuseaza-te pe a crea continut diferit si constant. Propune-ti ca in fiecare zi sa postezi cel putin o postare pe ambele pagini. Povesteste-le despre serviciile tale. Arata-le cat de bune sunt produsele tale. Roaga-ti clientii sa iti acorde un scurt feedback pe care sa il filmezi si sa il postez intr-un story pe pagina de Instagram. Promoveaza-te intr-un mod diferit si fii relevant pentru clientii tai prin ceea ce postezi acolo.

3. Follow-up

Nu uita de clientii care ti-au cumparat serviciile. Aceasta este una dintre greselile pe care le fac multi antreprenori la inceput de drum. Gaseste un mod de a reveni catre ei. Poti folosi numarul de telefon pentru a le trimite un scurt mesaj cu ce oferte ai mai creat in ultimul timp. Personalizeaza mesajul cu informatiile pe care le ai deja despre ei. Un alt lucru pe care il poti face, este sa ii feliciti de ziua lor. Intreaba-i care este data nasterii atunci cand se programeaza si apoi arata-le ca iti pasa de ei.

Un instrument care te poate ajuta este aplicatia Logbox. O poti chiar incerca timp de o luna in mod gratuit.

2. Fa un concurs

Foarte multe busines-uri fac concursuri. Problema este ca multe concursuri ofera premii banale. Iesi putin din tipare si ofera-le ceva cu adevarat valoros.

Ultimul tip de premiu de care am auzit – si total iesit din comun – din partea unui salon, a fost ca cel care castiga concursul se putea tunde gratuit toata viata. Iesi din tipare.

1. Roaga-ti clientii sa te recomande

Clientii multumiti de serviciile tale sunt cea mai buna sursa de recomandari. Roaga-i sa te recomande si apoi rasplateste-i.