parul

Cand mergeti la salon, in mod normal, vi se vopseste parul cand este uscat. De ce? Si care este diferenta dintre parul vopsit umed sau uscat?

Totul se rezuma la tipul de culoare pe care o folosim. Parul umed sau uscat este un detaliu usor de trecut cu vederea atunci cand ne gandim la vopsirea firelor noastre.

Sa spunem adevarul – aplicarea vopselei pe parul umed are avantajele sale.

Poti vopsi parul umed?

Da, de fapt, va puteti vopsi parul cat este umed.

Exista o multime de cazuri, chiar si in salon, cand aplicarea vopselei pe parul umed este complet indicata, dar deseori trecuta cu vederea.

Vopseaua se prinde de parul nostru umed mai mult decat ne putem da seama. Deci, care este diferenta, te intrebi?

Diferenta este permanenta.

Parul umed nu face ca firele noastre sa fie mai putin absorbante (de fapt, ele sunt mai absorbante) sau susceptibile de a se schimba.

Singurul detaliu care dicteaza daca trebuie sa aplicam vopseaua pe parul umed sau uscat este tipul de formula de culoare pe care o folosim.

Beneficiile vopsirii parului in timp ce este umed

In timp ce culoarea parului poate fi aplicata pe parul umed sau uscat, aplicarea pe parul umed are cateva avantaje care trebuie luate in considerare:

Un pic de vopsea merge mult: umiditatea adaugata in par ajuta culoarea sa se distribuie uniform. Intrucat, atunci cand este aplicata pe parul uscat, va trebui sa se acorde o atentie mult mai ridicata pentru a va asigura ca ati saturat complet fiecare fir cu vopsea.

Parul este mai absorbant in timp ce este umed: Cand parul nostru este umed, are o porozitate mai mare, ceea ce inseamna ca cuticula se deschide mai mult si este gata sa absoarba lichide. Exista, in esenta, o ocazie deschisa pentru ca culoarea sa patrunda in axul parului la un nivel putin mai adanc decat ar putea pe parul uscat.

Este mult mai practic. Aplicarea vopselei cu ajutorul unei sticle cu pulverizator si prinderea parului pana se uniformizeaza culoarea in dus este mult mai usoara decat precizia necesara unei aplicari cu pensula si bol.

Dezavantajele

Cateva din dezavantajele aplicarii vopselei pe parul umed includ:

Aplicare neuniforma: Desi umiditatea adaugata ar putea ajuta la distribuirea culorii, este totusi o aplicatie de culoare mai putin precisa.

Daca rezultatul dorit este mai mult o schimbare drastica, esti mai bine sa acorzi o atentie suplimentara unei aplicari detaliate pentru par uscat.

Apa ar putea sa va dilueze culoarea: daca parul vostru este extrem de uscat si deteriorat, atunci parul este deja agresat si cauta hidratare!

In alta ordine de idei, parul ar putea absorbi atat de multa apa, incat mai ramane putin loc pentru ca colorantul sa patrunda in cortexul parului.

Asta nu inseamna ca nu va functiona, dar este posibil ca rezultatele sa nu fie la fel de vibrante sau de lunga durata cum ati fi sperat.

Predispus la mai multe leziuni: parul este mai vulnerabil atunci cand este umed.

Cuticulul este ca un scut care protejeaza parul si atunci cand parul este umed, cuticula se deschide, slabind legaturile care in mod normal protejeaza cortexul nostru interior.

Cu parul uscat, uleiurile naturale pe care le producem sunt un ajutor suplimentar pentru a ne proteja firele, dar acele uleiuri nu ne servesc bine sub presiunea apei.

Pentru o aplicare mai uniforma a culorii atunci cand vopsiti parul umed, incercati sa distribuiti culoarea cu un pieptene larg cu dinti sau cu o perie umeda.

Tipuri de culoare a parului care functioneaza cel mai bine pe parul umed

Acum, acesta poate fi un alt dezavantaj, dar vopsirea parului umed nu functioneaza efectiv pentru fiecare culoare.

Schimbarile de look permanente necesita o aplicare a vopselei pe parul uscat.

Acest lucru ar putea insemna a merge inspre o nuanta mult mai deschisa sau mult mai inchisa.

Cand doriti sa vi se decoloreze parul, proces care se realizeaza cu decolorant, veti avea nevoie de suvite uscate pentru a obtine o aplicare precisa care nu raneste la propriu scalpul.

Daca folosesti o culoare permanenta pentru a intuneca suvitele, parul uscat este recomandat pentru ca acesta sa intre cu adevarat in firul de par si sa modifice starea parului tau la un nivel mai profund decat suprafata simpla.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol