vitamina

In lumea vitaminelor pentru ingrijirea pielii, probabil ca ati auzit de – si probabil ati utilizat sau utilizati in prezent – vitaminele A, C si E.

Exista si o alta vitamina care poate avea unele beneficii topice, de asemenea.

Vorbim despre vitamina K, o vitamina care joaca un rol important in mai multe functii corporale diferite. Si, desi este de obicei considerata a fi o vitamina mai sistemica, exista o cantitate buna de produse topice acolo care o promoveaza si pe ea.

Deci, functioneaza la fel de bine pe piele ca si in corpul nostru?

VITAMINA K

TIP DE INGREDIENT: Antioxidant potential si antiinflamator, cu efecte cunoscute care ajuta la coagularea sangelui.

BENEFICII PRINCIPALE: Promoveaza metabolismul celular si are proprietati antiinflamatorii, promoveaza vindecarea ranilor prin cresterea contractiei plagii si reepitelizarii si poate avea unele proprietati antioxidante.

Rolul sau in coagularea sangelui il poate face, de asemenea, benefic pentru a ajuta la reducerea cearcanelor.

CINE O TREBUIE SA O UTILIZEZE: Avand in vedere ca in preparatele topice se gasesc cel mai adesea in cremele care vizeaza combaterea cearcanelor, merita sa incerce cel mai mult cei care doresc sa-si lumineze zona de sub ochi.

CAT DE DES O PUTETI FOLOSI: vitamina K topica poate fi utilizata o data sau de doua ori pe zi.

FUNCTIONEAZA BINE CU: Cand este utilizat local, se imperecheaza bine cu vitamina C, vitamina E, cofeina, precum si retinol, care pot ajuta pielea sa absoarba mai bine vitamina K.

NU UTILIZATI CU: Nu exista in prezent ingrediente specifice despre care se stie ca au o interactiune negativa cu vitamina K topica.

Beneficiile vitaminei K pentru piele

Promoveaza vindecarea ranilor:

Vitamina K poate imbunatati vindecarea ranilor prin cresterea contractiei plagii si ajutand la formarea colagenului si a vaselor de sange (contractia plagii este in esenta un raspuns de vindecare pe care il are corpul tau, care determina cat de multa piele a fost deteriorata si trebuie reparata).

Poate avea unele proprietati antioxidante:

proprietati redox, mai exact capacitatea pielii de a detoxifia speciile reactive care se formeaza atunci cand suntem expusi la lucruri precum razele UV si poluarea.

Ajuta la estomparea cearcanelor de sub ochi:

Majoritatea produselor de ingrijire a pielii care contin vitamina K sunt creme pentru ochi care pretind ca lumineaza zona de sub ochi.

In teorie, acest lucru ar trebui sa se datoreze efectelor pe care le are vitamina asupra procesului de coagulare a sangelui si a modului in care afecteaza sangele care se acumuleaza in vasele minuscule de sub ochi.

Cu toate acestea, expertii in dermatologie au fost impartiti cu privire la legitimitatea acestui beneficiu.

Efectele secundare ale vitaminei K

Totusi, iata: vitamina K nu are efecte secundare cunoscute.

Cu exceptia cazului in care cineva are o alergie reala la aceasta, este sigura pentru toate tipurile de piele.

Oh, si o alta contraindicatie – datorita efectului pe care il poate avea asupra coagularii sangelui, oricine are un risc de formare a cheagurilor de sange ar trebui sa se consulte cu medicul lor inainte de a utiliza vitamina K.

Concluzia: daca doriti sa incercati si sa vedeti daca poate ajuta la eliminarea cearcanelor, nu exista nici un rau real in acest sens.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol