acupunctura

Atat de multi factori diferiti pot contribui la caderea parului, ceea ce ar putea explica de ce veti gasi la fel de multe remedii si tratamente pe internet, despre care se spune ca au efect (indiferent daca s-a dovedit ca sunt eficiente sau nu).

Unul dintre aceste remedii pe care le-ati putea intalni in timp ce cautati optiuni de tratament? Acupunctura.

Acest vechi sistem chinezesc de medicina studiaza modul in care energia curge in corp, este obstructionata si apoi poate provoca boli sau vatamari.

In cele din urma, obiectivul acupuncturii este deblocarea energiei sau imbunatatirea fluxului de chi (energie) prin utilizarea punctelor de acupunctura sau a meridianelor specifice pentru a promova sanatatea si bunastarea.

Cum functioneaza

Exista multe teorii cu privire la modul in care acupunctura ar putea functiona.

Unii oameni de stiinta cred ca acele utilizate in acupunctura provoaca leziuni minuscule, care declanseaza procesele naturale de vindecare ale corpului.

Altii cred ca acele de acupunctura traverseaza fascia in care tesutul bogat in electroliti poate accelera mesajele si ajuta la recuperare.

Cu toate acestea, altii cred ca sistemul imunitar care detecteaza un invadator strain initiaza apararea naturala a corpului.

In cele din urma, beneficiile fiecaruia dintre aceste mecanisme sunt accelerarea procesului de vindecare, reducerea durerii si deblocarea potentialului natural de recuperare a corpului.

Acupunctura ajuta la prevenirea caderii parului?

Inainte de a putea aborda tratarea caderii parului, trebuie mai intai sa determinati cu ce fel de cadere a parului va confruntati si ce o cauzeaza.

O distinctie importanta de facut este ca, daca problema este la radacina sau pe lungime, deoarece uneori problema nu este la cresterea parului, ci la intretinerea lungimii.

Atunci cand va confruntati cu acest ultim tip de „cadere a parului”, scopul este de a hidrata si intari firele pentru a opri ruperea.

Procesul de acupunctura

Procesul de acupunctura este destul de simplu: acupuncturistul va plasa usor ace foarte subtiri fie direct in scalp, fie in diferite puncte aliniate cu probleme specifice, cum ar face alte remedii pentru caderea parului.

Fie ca alegeti sa incercati acupunctura sau un alt tratament pentru caderea parului, cel mai important este sa luati masuri inainte sa fie prea tarziu.

Este mai probabil sa reusiti sa combateti caderea parului daca cautati imediat ajutorul unui profesionist si nu incercati sa il tratati pentru o vreme pe cont propriu.

Daca va confruntati cu alopecie severa, consultati un medic dermatolog.

In ceea ce priveste abordarea ruperii sau a unei alopecii fara cicatrici, consultarea unui tricholog sau utilizarea unuia dintre remediile de mai jos ar putea fi benefice.

Acupunctura ar putea fi relativ nedureroasa, dar procesul nu este tocmai rapid.

Acele vor fi lasate in acele locuri pentru cateva minute inainte de a fi indepartate de catre practicant.

Efecte secundare

Se pare ca introducerea acelor in scalp suna mult mai rau decat este.

Efectele secundare ale acupuncturii sunt in general minime.

Chiar si asa, tratamentul trebuie utilizat cu precautie la persoanele cu antecedente de migrene, dureri de cap sau sensibilitati la nichel (care este prezent in otelul inoxidabil, cea mai comuna forma de ace de acupunctura).

Practicati o ingrijire mai buna a parului

Purtarea perucilor sau a stilurilor stranse, care trag foliculii, poate provoca o alopecie.

In plus, pe langa incorporarea mastilor si a produselor de hidratare a parului, veti dori, de asemenea, sa fiti mai constienti de alegerile de stil zilnice.

De exemplu, opteaza pentru stiluri care pun mai putin stres pe parul tau si nu necesita utilizarea caldurii de la uscatoarele de par si de la placa.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol