cos

De cele mai multe ori, acele cosuri adanci nu vor iesi la suprafata din cauza stoarcerii, ceea ce inseamna ca singurul lucru pe care il veti scoate din acest proces este o multime de roseata si un timp de recuperare si mai lung.

Acest lucru ridica, in cele din urma, intrebarea: Cum poti opri formarea unui cos?

Continuati sa cititi pentru a afla trucurile!

 

Pastrati-va pielea curata

Daca simti ca vine un cos, ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa-l ajuti sa avanseze.

Avand in vedere acest lucru, trebuie sa pastrati pielea cat mai curata posibil atunci cand incercati sa opriti un cos ce urmeaza sa apara.

Acest sfat nu numai ca va ajuta la prevenirea acelor eruptii, ci va reduce si durata si severitatea unui episod de eruptie.

Asadar, daca simtiti ca se formeaza un cos, veti vrea sa va asigurati ca va curatati corect pielea.

Amintiti-va, niciodata nu este prea tarziu pentru a incepe!

 

 

Purtati o masca curata

Cu regula mastii obligatorii in curs de desfasurare, fetele noastre pot deveni un teren propice pentru bacterii.

Maskne (acneea indusa de masca) nu poate doar sa produca un focar brusc la suprafata, ci si sa dea frau liber microbilor care se dezvolta in straturile mai profunde ale pielii.

Motivul este ca celulele moarte ale pielii, bacteriile de suprafata si transpiratia sunt prinse sub masca, precum si in fibrele acesteia.

Deci, daca sunteti un purtator repetat de masca, s-ar putea sa va expuneti pielea in mod neintentionat la bacteriile care cauzeaza acnee.

Cu alte cuvinte, oricat de inconfortabil ar fi, trebuie sa aveti intotdeauna o masca noua, curata.

 

Orice ai face… Nu-ti atinge fata

Nu este vorba doar despre a incerca sa eviti aparitia unui cos, ci este despre a nu-ti atinge fata deloc.

La urma urmei, chiar si cu dezinfectantul pentru maini aproape intotdeauna la indemana in aceste zile, bacteriile inca traiesc pe degete si maini, iar atingerea fetei este cea mai rapida modalitate de a o transfera accidental.

A scoate un cos nu este niciodata o idee buna, dar cu atat mai putin atunci cand cosul nu are cap.

Deoarece cosul nu are un canal care sa-l conecteze direct la suprafata pielii, sebumul, celulele moarte ale pielii si resturile prinse in interiorul pielii nu pot fi extrase inca cu succes.

Ca rezultat, culesul si incercarea de a sparge pot forta acele resturi sa se umfle sub suprafata, ceea ce poate duce la o infectie, ca sa nu mai vorbim de cicatrici permanente. Deci, din nou, mainile jos!

 

 

Controlati orice inflamatie a unui cos

Cosurile chistice sunt cunoscute pentru natura lor palpitanta si umflata, chiar si atunci cand nu se vede capul.

Si din cauza acelor efecte secundare incomode, oamenii incearca sa ia lucrurile in propriile maini prin stoarcere.

In schimb, se recomanda aplicarea unei comprese calde, care poate incuraja deschiderea porilor, ceea ce va usura o parte din presiune.

Daca preferati temperaturile reci, aplicarea de gheata poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerii si a iritatiei asociate cu acneea de dedesubt.

 

Adauga retinol in rutina ta

Amintiti-va: Adapalene este un derivat al vitaminei A care poate trata acneea.

Retinolul este, de asemenea, un derivat al vitaminei A si una dintre alegerile de top pentru a preveni formarea completa a cosurilor.

Retinolul va ajuta la cresterea ratei de schimbare a celulelor.

Acest lucru, la randul sau, va va ajuta sa va scapati pielea de celulele moarte care ar putea fi responsabile pentru infundarea porilor.

 

Concluzia

Chiar si cu toata preventia din lume, unii oameni vor experimenta in continuare termene prelungite ale acneei chistice.

Daca aveti „eruptii oarbe” frecvente si dureroase sau un nodul sau un chist care nu dispare, o vizita la dermatolog va poate ajuta.

O injectie cu cortizon poate fi utila sau dermatologul dumneavoastra va poate stabili un plan de tratament mai personalizat.

 

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol