bicarbonatul de sodiu

Astazi vorbim despre ten, mai precis, despre utilizarea bicarbonatului de sodiu si a mastilor de bicarbonat de sodiu pentru acnee.

Potrivit expertilor, acest popular tratament DIY, adesea folosit, poate face mai mult rau decat bine.

Ce este bicarbonatul de sodiu?

Cunoscut sub numele de bicarbonat de sodiu, este un compus chimic cu proprietati alcalinizante si este clasificat tehnic drept sare.

Partea alcalinizanta este foarte importanta atunci cand vine vorba de utilizarea bicarbonatului de sodiu in ingrijirea pielii pentru acnee.

Dar, in acelasi timp, bicarbonatul de sodiu ajuta la neutralizarea substantelor acide, atat intern cat si extern.

Stiati ca bicarbonatul de sodiu poate fi folosit chiar si ca remediu pentru indigestie?

Nu se poate nega faptul ca bicarbonatul de sodiu poate juca un rol in multe tratamente de infrumusetare la domiciliu, ca sa nu mai vorbim ca este un ingredient extrem de accesibil pentru aceste scopuri.

Este un exfoliant fizic eficient; poate lua locul samponului uscat; poate fi transformat cu usurinta in pasta de dinti si este un ingredient de stea in multe deodorante naturale.

Dar acolo unde lucrurile incep sa devina putin cam zbuciumate si trebuie sa procedati cu prudenta este atunci cand utilizati bicarbonat de sodiu pe fata si in scopuri de combatere a acneei.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru acnee

Aruncati o privire la cateva beneficii notabile de mai jos:

  • Exfoliaza: textura usor samburoasa a bicarbonatului de sodiu inseamna ca are un efect exfoliant.

Exfolierea este o modalitate cheie de a ajuta la prevenirea infundarii porilor si la formarea punctelor negre, a punctelor albe si a cosurilor rosii.

  • Ofera proprietati antiinflamatorii: bicarbonatul de sodiu este antiinflamator; de aceea se gaseste adesea in multe produse topice fara prescriptie medicala menite sa calmeze iritatiile minore ale pielii, cum ar fi muscaturile de insecte si eruptiile cutanate. Si, in mod implicit, acesta este motivul pentru care ar putea fi benefic pentru calmarea eruptiilor rosii, inflamate.
  • Poate ajuta la echilibrarea pH-ului pentru cei cu pielea mai grasa.

Efectele secundare ale bicarbonatului de sodiu

Deoarece bicarbonatul de sodiu este atat de alcalin – poate perturba cu usurinta nivelurile naturale ale pH-ului pielii prin deznodarea excesiva a uleiurilor naturale, rezultand pielea uscata, iritata si inflamata.

Incurcarea cu pH-ul pielii poate duce, de asemenea, la riduri premature si, in cele din urma, chiar exacerbeaza acneea existenta.

Daca pielea devine prea alcalina, este mai sensibila la acnee.

Pe scurt, bicarbonatul de sodiu ofera beneficiile mentionate mai sus, dar este o linie foarte fina pe care o parcurgeti intre culegerea beneficiilor mentionate si devierea rapida pe teritoriul pielii iritate.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol