botox

Botox – o neurotoxina care impiedica temporar comunicarea dintre nervi si muschi.

Cu alte cuvinte, botoxul paralizeaza muschiul injectat, de obicei pe o perioada de trei pana la sase luni. Prin urmare, daca incercati sa va incruntati, nu veti putea, ceea ce nu este un lucru rau.

Unele studii au aratat de fapt ca tratamentele regulate cu neurotoxina pot spori starea de spirit si combate depresia.

Pentru scopuri anti-imbatranire, medicii folosesc botox pentru a trata doua tipuri de riduri: statice si dinamice.

Liniile statice sunt ridurile adanci care sunt gravate pe fetele oamenilor dupa cateva decenii de incruntare, zambet si ridicarea sprancenelor, in timp ce ridurile dinamice sunt vizibile doar pe masura ce creezi o expresie faciala.

Scopul tratamentului cu botox este de a preveni formarea liniilor statice cu totul.

Cu toate acestea, daca aveti deja linii statice, tratamentele regulate cu neurotoxina, cu siguranta, pot diminua aspectul si, in unele cazuri, elimina pe termen lung.

Deoarece medicamentul exista doar de 30 de ani, nu exista o multime de povesti despre efectele pe termen lung ale botoxului.

Muschii tai faciali vor invata sa nu se incrunte in mod natural

Dupa ce ati folosit botox in mod continuu ani de zile, muschii vor fi obisnuiti sa nu faca expresii de riduri la fel de agresiv.

Odata ce sunteti obisnuiti cu senzatia de a avea mai putina miscare in frunte dupa neurotoxina, veti fi mai constienti de a nu mai face miscarea atunci cand toxina dispare.

Muschii se vor slabi din cauza lipsei de miscare

Daca nu v-ati misca picioarele timp de 10 de ani, in cele din urma acesti muschi s-ar micsora si ar deveni destul de slabi.

Acelasi lucru se poate intampla cu muschii de pe fata. Daca folositi botox in mod regulat, pe o perioada indelungata de timp, fara intrerupere, muschiul se va atrofia din lipsa de miscare.

Asta nu inseamna ca intreaga ta fata se va atrofia!

Pielea ta ar putea deveni vizibil mai subtire dupa botox

Unii pacienti se plang de o subtiere vizibila a pielii dupa multi ani de utilizare.

Acest lucru nu este obisnuit, dar se spune ca pacientii care incep sa foloseasca botox „prea devreme”, pe la 20 de ani, pot fi expusi riscului pentru acest efect secundar. In aceste cazuri, pielea fruntii [poate] sa devina prematur mai subtire, iar muschii sa fie mai slabi.

Poate aparea o decolorare usoara sau o textura „ondulata”

Din nou, nu este tipic, dar, odata cu subtierea pielii, unii pacienti observa „o ondulare vizibila a pielii deasupra muschilor tratati”, precum si o decolorare.

Din fericire, acest efect secundar poate fi evitat in totalitate.

Poate fi evitat prin schimbarea modelului de injectie pentru a da cantitati mai mici de toxina intr-o distributie mai uniforma pentru a obtine un efect identic fara aceasta problema sau oprirea toxinei pentru o perioada lunga de timp.

Poti avea nevoie de mai putini botox in timp

Anii de utilizare de Botox pot insemna ca veti avea nevoie de tot mai putin pentru intretinere in timp.

Cu frecventa si cantitatea corespunzatoare, muschii tai devin mai putin puternici si este posibil sa nu ai nevoie de la fel de mult botox.

Cand muschii tai sunt„ antrenati ”sa nu se miste, ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si la prevenirea ridurilor.

Vei parea mai tanara, chiar daca te opresti din botox

Multi oameni se tem ca fetele lor vor deveni ridate dramatic atunci cand vor opri injectiile cu botox. Daca alegeti sa nu continuati, acei muschi care raman nemiscati, in timp ce botoxul este activ, pot intarzia procesul de imbatranire.

Cu alte cuvinte, pielea ta nu va dezvolta riduri peste noapte pentru a compensa injectiile pierdute – iti va placea totusi sa arati mai tanara in raport cu varsta ta, in functie de cat timp ai pastrat un regim de botox.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol