transplant

Sprancenele au castigat o atentie sporita in ultimii ani, din motive intemeiate.

Din punct de vedere istoric, sprancenele servesc ca punct focal al fetei si ofera un cadru pentru regiunea superioara a ochiului si zona laterala a obrazului.

Cu toate acestea, daca in calatoria ta catre obtinerea sprancenei perfecte pentru tine, le-ai agresat excesiv si firele de par au scazut in densitate de atunci, s-ar putea sa doresti sa iei in considerare un transplant de sprancene.

Un transplant de sprancene implica inlocuirea parului sprancenelor prin transferul parului de pe scalp (de obicei deasupra urechilor) in sprancene.

Persoanele care au suferit traume sau un accident in zona ochilor sunt, de asemenea, candidatii excelenti pentru acest tratament de restaurare.

Retineti ca persoanele diagnosticate cu alopecie sau cu o boala autoimuna care duce la caderea parului nu sunt deosebit de potrivite pentru acest tratament, deoarece nu va fi eficient.

Candidatul ideal este cineva care a ramas fara fire de sprancene din cauza geneticii sau a imbatranirii sau cauta o interventie chirurgicala reconstructiva.

Mai jos prezentam tot ce trebuie sa stiti inainte de a recurge la un transplant de sprancene.

Ce este un transplant de sprancene?

Oamenii pot opta pentru un transplant de sprancene, fie din motive reconstructive, fie din motive cosmetice.

De multe ori afectiuni ale pielii, leziuni sau traume ar putea face pe cineva un candidat bun pentru aceasta procedura.

Cel mai frecvent motiv pentru pacientii cu motive cosmetice este pensarea recurenta si excesiva.

Un transplant de sprancene este efectuat la fel ca in partea de sus a capului, diferenta fiind amplasarea firelor de par.

Tehnica aplicarii parului este ceea ce il face unic. Firele de par sunt inserate intr-un unghi mult mai ascutit pentru a crea acel aspect natural.

Desi transplanturile de sprancene sunt considerate o procedura non-medicala, daca urmeaza un tratament din cauza unei afectiuni medicale subiacente sau din cauza caderii parului din cauza unui accident sau traumatism, asigurarea il poate acoperi.

Costul unui transplant de sprancene, inclusiv anestezia, variaza intre 3.000 si 6.000 de euro.

Daca optati pentru implanturi suplimentare dupa recuperare, acestea se efectueaza cu un cost suplimentar.

Este posibil ca anumite persoane sa nu fie candidati potriviti pentru transplantul de sprancene, inclusiv cei cu tulburari de sangerare, alopecie areata sau trichotilomanie.

Prezentati intotdeauna istoricul medical complet unui chirurg plastic in timpul consultarii initiale.

Beneficiile unui transplant de sprancene

Un beneficiu major al acestei proceduri este ca, odata ce parul este transplantat, acesta continua sa creasca.

Veti putea sa-l tundeti in mod regulat, adaugand ca, este preferabil un transplant de sprancene decat microbladingul sau tatuajul.

Procedura este ideala pentru a crea o noua forma pentru chipul tau, daca asta iti doresti.

Transplantul de sprancene nu numai ca permite cuiva sa completeze spranceana, ci si sa obtina un aspect personalizat.

De exemplu, planul de tratament poate include o arcada pentru spranceana.

Transplanturile acestea ofera o solutie permanenta pentru sprancenele rare si subtiri care pot fi ingrijite si modelate in functie de preferintele individului si adaptate la forma si caracteristicile lor faciale.

Cum sa va pregatiti

Odata ce ati programat tratamentul, exista putine pregatiri.

Singura masura de precautie care trebuie luata este de a evita anticoagulantele precum aspirina inainte de interventia chirurgicala.

Consideratiile practice pot include evitarea oricaror proceduri sau produse cosmetice exfoliante sau potential iritante in zona sprancenelor inainte de data operatiei, precum si evitarea expunerii excesive la soare.

La ce sa va asteptati in timpul tratamentului

Un transplant de sprancene se efectueaza de obicei intr-o unitate privata sau intr-un centru medical sub anestezie locala. Anestezia completa este, de asemenea, o optiune la cerere.

Asteptati-va de la 50 la 400 de grefe pe spranceana, in functie de densitatea preferata.

In timpul operatiei, grefele sunt plasate meticulos. Fiecare par este transplantat intr-un loc destinat de catre chirurg si verificat pentru simetrie.

Intregul proces dureaza trei-patru ore. Este o procedura relativ simpla pe care expertii o descriu drept „bine tolerata”.

Efectele secundare ale unui transplant de sprancene

Deoarece natura procedurii este atat de delicata, daca este facuta in maini gresite, exista riscul ca grefele sa nu fie compatibile si veti ramane cu multe cicatrici.

Doriti sa obtineti un rezultat bun in cazul in care firele de par continua sa creasca, deci este vital sa cautati un chirurg cu experienta.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol