microblading

Fie ca aveti sprancene rare, arcuri inegale sau nu aveti deloc fire de sprancene, exista sanse mari sa fi auzit despre microblading.

La urma urmei, tehnica de tatuare cosmetica este una dintre cele mai bune modalitati de a-ti obtine sprancenele visate si, daca totul merge bine, ele vor dura mult mai mult decat creioanele, fardurile si pomadele pentru sprancene.

Cat dureaza rezultatele microbladingului?

Multi oameni presupun ca, din moment ce microblading-ul este un tatuaj, el va dura pentru totdeauna. Cu toate acestea, datorita tehnicii, a liniilor ultra-fine si a zonei tatuate, expertii spun ca pana si cel mai bun microblading este de asteptat sa dureze doar intre un an si trei ani, desi cele mai multe dureaza aproximativ doi.

Tatuajul se va estompa treptat in timp, cu mentiunea ca, in majoritatea cazurilor, este necesara o sesiune de retusare in jur de patru pana la opt saptamani post-initiala.

Acest lucru se datoreaza faptului ca pigmentul se poate usura sau estompa in timpul perioadei de vindecare (deoarece micile leziuni nu sunt la fel de adanci ca in tatuajul permanent, ceea ce il face o procedura mai sigura), iar o a doua runda de microblading sigileaza rezultatul.

Aici, ultimele retusuri pot fi adaugate pentru a va oferi sprancenele perfecte.

Consideratii privind pielea uscata si pielea grasa

O parte din ceea ce determina cat timp va dura microblading-ul este tipul de piele pe care il aveti.

In cazul in care s-ar putea crede ca tatuarea pielii uscate ar putea duce la o iritare destul de severa, pielea normala pana la cea uscata suporta cel mai bine aceasta procedura.

Firele de par tatuate se extind in timpul procesului de vindecare si se vindeca cel mai frumos din punct de vedere estetic pe pielea normala pana la cea uscata.

Cat dureaza vindecarea?

La fel cum tatuajele obisnuite au nevoie de timp sa se vindece, la fel si tatuajele cosmetice.

Ca atare, vindecarea suprafetei (cunoscuta si ca stratul cel mai exterior al epidermei) dureaza intre 7 si 14 zile.

Cu toate acestea, pielea de dedesubt continua sa se reconstruiasca timp de cateva saptamani dupa procedura.

Cum sa prelungiti rezultatele

In timp ce sprancenele cu microblading sunt proiectate sa dureze doar cativa ani, exista lucruri pe care le puteti face pentru a le prelungi viata cat mai mult posibil.

Daca ati reusit cu succes procesul de vindecare, restul este usor.

Protejati-va noile sprancene de expunerea la soare, aplicand SPF zilnic si evitati utilizarea de exfolianti duri, precum si tratamente chimice sau cu laser in zona, pentru a preveni disparitia pigmentului.

Concluzia

Daca aveti dubii ca microblading-ul este sau nu potrivit pentru dvs., amintiti-va ca nu sunt permanente si sunt infinit modificabile.

Microblading-ul este destinat sa se estompeze in timp, spre deosebire de tatuajul traditional care este considerat permanent.

Pigmentii folositi in microblading tind sa se estompeze pe un ton mai natural si nu sunt implantati la fel de adanc in piele ca alte tatuaje.

Asadar, o durata de viata mai mica a tatuajului ne permite sa facem ajustari pe masura ce fetele noastre se schimba si ne ofera posibilitatea de a incerca diferite stiluri si forme.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol