Cu atât de multe tratamente de înfrumusețare care promit să vă ofere o piele tânără, netedă și strălucitoare, poate fi tentant să doriți să le încercați pe toate. Dar nu orice facial, cremă și procedură este pentru toată lumea. Cunoașterea detaliilor despre un tratament înainte de a rezerva o programare este esențială pentru a atinge rezultatul dorit.
Acesta este motivul pentru care am apelat la experți pentru a ne oferi amănunte între ale frumuseții în ceea ce privește dermaplanarea, o metodă de exfoliere a pielii care a obținut ceva atenție pe Instagram pentru videoclipurile sale cu bisturiuri.
În ciuda aparențelor, nu este același lucru cu bărbieritul obișnuit. De la eliminarea pufului de piersică încăpățânată de pe ten, până la a scăpa de celulele moarte ale pielii, dermaplanarea are mai multe beneficii, dar rețineți că nu este potrivită pentru toate tipurile de piele. De la cât costă până la potențialele sale efecte secundare, iată ce ar trebui să știți:
Ce este dermaplanarea?
„Dermaplanarea este o metodă de exfoliere a pielii, unde o lamă este folosită pentru a îndepărta cu ușurință celulele moarte ale pielii, acumularea excesului de ulei și firele de păr mici care pot înfunda porii”, explică dr. Sheila Krishna, un dermatolog certificat din Statele Unite. Cel mai bine este făcut de către un profesionist, în timpul unei proceduri aferente.
Cu alte cuvinte, deși ar putea fi tentant să scoți o lamă din farmacie și să o încerci singură, aceasta ar trebui să fie lăsată la îndemâna specialiștilor care au instrumentele și tehnicile potrivite. Nu încercați acest lucru acasă, vă rog.
Ce implică o dermaplanare facială?
Dermatologul sau esteticianul dvs. va începe de obicei prin curățarea feței și aplicarea unui ser hidratant. „Vom așeza apoi o lamă sterilă sau bisturiul de calitate medicală într-un unghi de 45 de grade și îl vom trage încet pe pielea ta, care este ținută întinsă”, spune dr. Steve Fallek, chirurg plastician și director medical al BeautyFix Med Spa din New York.
Aceasta este o modalitate blândă de a îndepărta puful de piersică al feței și nu ar trebui să provoace dureri sau iritații în timpul tratamentului.
Care sunt avantajele dermaplanării?
„Principalul beneficiu al acestuia este eliminarea celulelor moarte, a țesuturilor cicatrice și a altor resturi care ar putea face ca suprafața pielii tale să arate inegală”, spune Fallek.
Scăpând de stratul de piele cel mai exterior, medicul estetician vă poate dezvălui o față mai clară, mai netedă și mai tonifiată.
Unii dermatologi și esteticieni au ales chiar să urmeze o ședință de dermaplanare cu tratamente faciale sau suplimentare precum o coajă chimică, deoarece dermaplanarea poate ajuta pielea să absoarbă mai bine produsele topice – există mai puține obstacole (cum ar fi fuziunea piersicii și pielea moartă) pe care ingredientele le au să lucreze pentru a intra în piele, explică Dr. Krishna.
Care sunt unele dintre reacțiile adverse potențiale ale dermaplanării?
„Nu toată lumea este un candidat bun pentru tratament”, avertizează Inna Knyazevych, coproprietar și estetician principal al In Glo Med Spa din Manhattan.
„Persoanele cu piele sensibilă, rozacee și acnee ar trebui să stea departe de ea, deoarece poate irita pielea mai mult.” Knyazevych avertizează, de asemenea, că mulți clienți se confruntă cu umflături ale pielii minuscule după tratament, din cauza firelor de păr rămase sub piele.
„Bariera cutanată va fi, de asemenea, compromisă ulterior și asta va lăsa pielea să se simtă mai uscată decât în mod normal”, spune ea, motiv pentru care sunt recomandate de obicei hidratantele și măștile bogate.
Experții confirmă că dermaplanarea nu face niciun rău. Cu toate acestea, s-ar putea ca pielea să se simtă un pic diferit, întrucât tratamentul taie părul direct, astfel încât să nu vă alarmați dacă fața dvs. se simte puțin mai dură atunci când părul începe să crească.
Cât costă dermaplanarea?
În funcție de locație și de nivelul de experiență, o dermaplanare poate costa oriunde între 750 și 1500 lei.
Sperăm că v-a placut articolul!
Nu uitaţi, dacă doriţi să gestionaţi mai bine propriul salon, să aveţi posibilitatea de programări online, SMS-uri automate către clienţi, dar şi o imagine clară asupra afacerii voastre, vă recomandăm Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din România!