culoarea

Ultima data cand ti-ai vopsit parul de alta culoare, ti-a trecut vreodata prin minte perspectiva impactului asupra salariului tau? Ce zici de abordarea ta sau de inteligenta perceputa?

Suna hiperbolic, dar faptul ca exista o multime de cercetari fascinante asupra modului in care culoarea parului nostru modeleaza felul in care ne vad altii, in fiecare mediu, de la barul local pana la sala de sedinte este uluitor.

Si daca tu insuti ai facut trecerea de la bruneta la blonda (sau invers), gandeste-te la asta – nu ti-a schimbat deloc interactiunile sociale, catusi de putin?

Bruneta – culoarea seriozitatii

Cum te percep altii: atractiva, inteligenta si profesionista.

In timp ce studiile au aratat ca blondele sunt considerate mai accesibile, cele cu parul castaniu sau brunet tind sa fie apreciate mai mult pentru atractivitate.

Brunetele sunt, de asemenea, considerate mai inteligente si mai capabile.

Pe de alta parte, acestea sunt vazute si ca fiind mai arogante – deci se poate ca scorul de accesibilitate sa fie mai scazut, deoarece este o chestiune de intimidare.

Roscata – culoarea tupeista

Cum te percep altii: increzatoare, de succes, temperamentala.

Da, se crede ca roscatele sunt „aprinse”.

Dar sunt, de asemenea, vazute ca fiind cele mai putin timide dintre orice alta culoare a parului – si intr-un studiu interesant, cel mai de succes: cand cercetatorii au analizat culorile parului a 500 de CEO, au descoperit ca 4% aveau parul rosu.

Acest lucru ar putea parea minuscul, dar cand luati in considerare raritatea extrema a roscatelor din populatie, este de fapt un procent destul de semnificativ.

Blonda – culoarea petrecaretelor

Cum te percep altii: abordabila, distractiva.

Si da, este adevarat: blondele chiar se distreaza mai mult (sau cel putin sunt vazute asa, oricum).

Cercetarile arata ca femeile cu parul deschis la culoare sunt percepute ca fiind mai degajate si mai deschise – si uneori dornice de atentie.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol