masca

Masca pe care o purtam de cand am iesit din carantina la domiciliu este cel mai ravnit accesoriu al anului.

Din pacate – asa cum stiu deja multi profesionisti din domeniul dermatologic – purtarea mastilor va poate face ravagii pe piele.

Fie ca iti croiesti propria masca, cumperi una online sau mergi pe traseul DIY cu bandana si cravate, pastrarea nasului si a gurii acoperite poate avea efecte secundare nefericite: frecare, iritare, roseata, chiar vanatai sau eruptii in unele cazuri .

Am adunat cateva sfaturi pentru a va ingriji pielea atunci cand purtati o masca de protectie.

Alegeti o masca de fata din bumbac

Cu exceptia cazului in care sunteti un cadru medical din prima linie,  este recomandat sa purtati masti de panza (pastrati N95 si mastile chirurgicale pentru cei care chiar au nevoie de ele).

Mastile faciale din bumbac bine tesute, in locul tesaturii sintetice, sunt moi, respirabile si sunt mai putin predispuse sa se frece de piele si sa provoace eruptii cutanate si iritatii.

Spalati-va fata (si masca) des

O masca de fata adecvata ar trebui sa vina in contact direct cu pielea, creand locul perfect pentru transpiratie, murdarie si ulei.

De aceea, este important sa va spalati fata cu un produs de curatare delicat, cu pH echilibrat, inainte si dupa ce v-ati pus masca.

Daca folositi o masca de fata din material sintetic, ar trebui sa o spalati regulat, deoarece poate absorbi uleiurile naturale ale pielii.

(Balsamurile de materiale sintetice si detergentii parfumati pot fi iritanti, asa ca luati in considerare sa le evitati atunci cand spalati.)

Protejati pielea de frecare

Daca masca va freaca pielea, folositi un unguent sau o crema pentru a proteja zonele sensibile de frecare si agresiune.

Vaselina veche obisnuita sau cremele hidratante vor functiona, dar daca doriti sa faceti upgrade, alegeti un balsam ocluziv cu ingrediente de vindecare a pielii.

Si pentru acei (eroi) care trebuie sa poarte masti N95, pastrati la indemana bandajele hidrocoloide.

Acestea protejeaza taieturile si abraziunile de mastile N95 etanse si vor ajuta ranile sa se vindece.

Renuntati la machiaj

Mastile faciale creeaza un mediu cald si umed pentru piele, care poate afecta productia de sebum si poate duce la infundarea porilor si a izbucnirii cosurilor.

Daca observati acnee in jurul nasului, gurii si barbiei, incercati sa reduceti la minimum machiajul pe care il purtati sub masca – in special fond de ten si anticearcan.

Orice este deasupra mastii, desigur, nu are legatura cu ea.

Tratati eruptiile cu grija

Poate fi tentant sa scoti armele mari atunci cand apare un cos, dar mentinerea unei bariere sanatoase a pielii este deosebit de importanta in aceste vremuri.

Treceti peste tratamentele dure pentru acnee si optati pentru ingrediente linistitoare pentru a calma roseata si iritarea.

Acidul salicilic este o alegere buna pentru capacitatea sa de a patrunde in porii infundati si de a reduce inflamatia.

Protejati cosurile active sub masca – oricum nimeni nu le va vedea!

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol