sprancene

Multe vopsele pentru sprancene contin substante chimice, iar daca te indrepti catre o rutina de frumusete mai curata, probabil ca doresti sa-ti inchizi nuanta sprancenelor intr-un mod mai natural.

Cititi mai jos pentru sfaturile noastre despre cum sa faceti aceasta procedura!

 

Henna pentru sprancene

Sprancenele tale au nevoie de un pic mai multa definitie?

Expertii recomanda o optiune cunoscuta – henna pentru sprancene.

Henna pentru sprancene este un tip de nuanta neoxidanta care nuanteaza temporar pielea de sub sprancene, precum si firele de par ale sprancenelor pentru a oferi un aspect mai plin.

Pasta de henna este pictata meticulos pe zona sprancenelor si lasata sa coloreze firele de par si pielea de sub ea.

Durata in care rezultatele vor dura va depinde de tipul tau de piele. Pielea uscata va avea rezultate mai durabile decat pielea grasa, dar nuanta de pe piele va dura, in general, o saptamana, in timp ce nuanta de pe parul sprancenelor va dura aproximativ doua saptamani.

In timp ce intretinerea poate fi mai frecventa din cauza decolorarii culorii, henna este cea mai buna optiune daca cauti o modalitate 100% naturala de a-ti inchide pigmentul sprancenelor, deoarece chiar si vopselele pe baza de plante contin unele substante chimice.

Evitati curatarea excesiva a zonei sprancenelor pentru a impiedica henna sa se estompeze prea repede.

 

Cafea

Daca sunteti in cautarea unei solutii rapide pentru a va inchide sprancenele, este posibil sa aveti deja una in bucatarie.

Poti amesteca cateva linguri de cafea macinata foarte fin cu o cantitate mica de miere sau ulei pentru a crea o pasta.

Cu precizie, aplicati pasta pe sprancene si lasati-o sa stea cel putin 20 de minute pentru a avea suficient volum pentru a nuanta zona sprancenelor inainte de clatire.

In timp ce multi sustin aceasta metoda ca fiind o solutie naturala, stilistii spun ca este temporara si nu va dura la fel de mult ca o nuanta oxidanta pentru sprancene sau henna.

 

Ulei de ricin si fard de pleoape

Uleiul de ricin este un ulei foarte iubit in comunitatea frumusetii, mai ales pentru proprietatile sale de intarire a sprancenelor si a genelor.

Desi nu exista dovezi concrete care sa demonstreze ca uleiul de ricin promoveaza cresterea parului, s-a dovedit ca un compus gasit in uleiul de ricin (acid ricinoleic) poate ajuta la tratarea caderii parului.

Puteti crea o nuanta de conditionare a sprancenelor amestecand uleiul de ricin cu o culoare de fard de pleoape care este cu cateva nuante mai inchisa decat parul sprancenelor.

Folositi o pensula pentru a aplica si gata!

 

Creion pentru sprancene

Nu sunteti gata sa folositi vopsea?

Imbunatatiti-va abilitatile de creionare a sprancenelor mergand pe calea machiajului – va puteti juca cu diferite nuante pentru a gasi una care va place si se spala la sfarsitul zilei.

Daca aveti sprancene mai deschise (de la maro la blond), folositi un creion cu una sau doua nuante mai inchise decat culoarea naturala a parului.

Daca aveti sprancene inchise (maro inchis pana la negru), folositi o culoare care se potriveste cu culoarea parului.

Daca aveti o nuanta calda a pielii, se recomanda sa luati un creion pentru sprancene cenusiu sau rece pentru a compensa caldura din piele.

Dar daca aveti nuante de rosu natural in sprancene, alegeti un creion cu tonuri neutre pentru un aspect mai natural si un amestec usor.

 

Fard de ochi

Desi folosirea unui fard de pleoape pentru a intuneca sprancenele nu va avea aceeasi longevitate ca un creion pentru sprancene, acesta ofera rezultate moi, cu aspect natural.

Alegeti o culoare in acelasi mod in care ati face-o cu un creion pentru sprancene (una sau doua nuante mai inchise pentru firele de par mai deschise si aceeasi nuanta daca aveti sprancene mai inchise).

Folosind o perie mica inclinata, aplicati fardul de pleoape pe zonele care au nevoie de putina definire.

 

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol