Probabil cunoașteți regulile de bază ale utilizării unei plăci de păr, cum ar fi să pulverizați întotdeauna un agent de protecție termică înainte de a vă coafa părul și nu setați căldura mai mare de 200 grade.

În timp ce probabil respectați deja aceste reguli, este posibil să neglijați una foarte importantă, dar destul de neștiută: Curățați-vă placa.

Pentru a ne asigura că știm cum să facem acest lucru în mod corespunzător, hairstylist-ul Daven Mayeda ne împărtășește sfaturile sale despre cum să curățăm o placă de îndreptat părul.

Ținând cont de cantitatea de protecție termică și de produs de styling pe care îl folosim, este firesc ca plăcile noastre să dobândească o oarecare acumulare. Și după cum explică Mayeda, cu cât fierul este mai curat, cu atât stylingul este mai bun și rezultatul general este mai bun. Pentru a învăța tehnica adecvată curățării plăcii, continuați să citiți.

1. Incalziti-va placa

Pentru început, Mayeda vă recomandă să vă setați placa de păr pe cea mai joasă treaptă de temperatură și să o lăsați să se încălzească. Acesta este un pas foarte important, deoarece căldura ajută la slăbirea acumulării de produse pe placă, ceea ce face mai ușoară curățarea. După ce este suficient de caldă, Mayeda spune să scoateți placa din priză.

2. Adunati-va instrumentele de curatat

În timp ce placa se încălzește, Mayeda recomandă frecarea unui prosop moale în apă caldă sau folosirea alcoolului (pentru o curățare mai profundă). Dacă nu doriți să vă murdăriți un prosop, tampoanele de bumbac funcționează la fel de bine.

3. Curatati placile

În timp ce efectuați acest pas, este foarte important să fiți atenți la modul în care curățați, pentru a nu vă arde pe plăcile calde. Acestea fiind spuse, apucați instrumentul de coafat scos din priză și frecați ușor plăcile cu un prosop sau tampoane de bumbac înmuiate în alcool. Asigurați-vă că nu vă frecați prea tare, deoarece Mayeda spune că acest lucru poate deteriora plăcile.

4. Repetati o data pe luna

Cu cât este mai încărcată cu reziduuri, cu atât plăcile tale se vor încălzi mai puțin și cu atât va fi mai greu să îți coafezi părul. Pentru a preveni acest lucru, Mayeda recomandă curățarea fierului plăcii o dată pe lună. Cu toate acestea, dacă folosești frecvent mult produs, Mayeda spune să îți cureți placa de păr după fiecare utilizare.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa