beauty

Unul dintre cele mai frecvente comentarii pe care oamenii le fac despre industria beauty se referă la cât de scumpe sunt serviciile din saloane.

Trebuie menționat faptul că următoarele cifre din acest articol provin dintr-un salon și sunt, prin urmare, o reprezentare anecdotică a costurilor scrise. Asta nu înseamnă că stilistul tău te fraierește, ci înseamnă că poate cheltuielile lor sunt mai mari decât cele enumerate aici. Aceste cifre sunt de la o femeie care trăiește și își conduce afacerea într-un oraș de aproximativ 200.000 de oameni, în SUA.

Evident, cheltuielile pentru un salon de coafură în alte părți ale țării vor fi mai mari, în timp ce altele vor fi mai mici.

În acest articol vom vorbi doar despre tunsori. Ar fi un articol mult mai lung pentru a intra în detalii vaste și diverse ale serviciilor de colorare și tot ceea ce implică asta. Deocamdată, ne rezumăm la tunsori.

Educatia

Surprinzător, școala de beauty nu este ieftină. În Iowa, un cosmetolog autorizat este obligat să completeze 2.100 de ore de instruire și experiență clinică înainte de absolvirea și finalizarea examenului de cosmetologie al Consiliului de Stat din Iowa. Pentru a finaliza aceste cerințe, este nevoie de aproximativ 15 luni de școală de cosmetologie cu normă întreagă. Costurile școlare finale într-un stat precum Iowa dețin aproximativ 18.000 euro, care sunt adesea finanțate din împrumuturi pentru studenți, rambursate lunar.

Chirie si utilitati

Unii hairstiliști lucrează pentru o companie sau persoană și li se plătește un comision sau un salariu. Alții lucrează singuri și plătesc o taxă de închiriere de scaune, taxă de închiriere de garsoniere sau își cumpără sau închiriază propria proprietate. În orice caz, este necesară o clădire care este dotată corespunzător și autorizată prin regulamentul de stat pentru serviciile de păr și este cea mai mare cheltuială lunară. Unele taxe de închiriere includ utilități, produse sau utilizarea echipamentelor. Totul variază pentru fiecare situație. O taxă tipică de închiriere de studio include ceva de genul: apă, gunoi, căldură și utilități electrice, utilizarea a două chiuvete, a două scaune hidraulice, două stații de coafare, un dulap de depozitare și uscător de păr cu glugă cu scaun.

Cursuri de formare si asigurare

Menținerea unei licențe de cosmetologie valabilă este foarte importantă și o cheltuială necesară pentru fiecare stilist și proprietar de salon. O licență de salon și o licență individuală de cosmetologie separată se reînnoiește în fiecare an. Pentru a fi eligibil să vă reînnoiți licența în Iowa, trebuie să completați 8 ore de educație continuă și să plătiți taxele asociate cu aceste ore. În doi ani, un stilist va cheltui aproximativ 250 de euro pentru educația continuă și reînnoirea licențelor.

În plus, asigurarea este importantă pentru acoperirea incidentelor dintr-un salon. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla când tăiați părul și este important să fiți asigurați în caz de accident, furt, incendiu sau dezastru natural. Costul anual al asigurării este de aproximativ 250 euro.

Instrumente de tuns

Unul dintre motivele pentru care oamenii consideră că tunsurile sunt prea scumpe este pentru că „tot ce înseamnă sunt un pieptene și niște foarfece”. De fapt, este puțin mai complicat decât atât. Fiecare stilist are mai multe perechi de foarfece cu care își face cel mai bine treaba. Acestea rezistă între 2 și 5 ani sau mai mulți, în funcție de cât de des au nevoie de ascuțire și cât de des sunt folosite. În primii patru ani, un stilist se poate aștepta să cheltuiască aproximativ 1.200 de euro pe foarfecele de păr și 600 de euro pe tunsori și accesorii.

Produse suplimentare

Dacă aveți de gând să obțineți o tunsoare, este posibil să doriți să vi se și spele părul. Aceasta necesită utilizarea de produse. Produsele din spate sunt produsele și instrumentele folosite de un stilist pentru spălarea și stilizarea părului în timpul unui serviciu de tuns (șampon, balsam, produse de coafare, prosoape, etc.), precum și agenții de igienizare necesari. Nimeni nu vrea să părăsească salonul arătând neîngrijit. De asemenea, sunt notabile cheltuielile de spălătorie, pentru a spăla prosoapele și pelerinele în mod regulat.

De ce tunsul costa atat de mult

Acum, haideți să descompunem acest cost lunar de 1.737,58 euro astfel încât să aibă sens pentru o tunsoare. Dacă un stilist lucrează 40 de ore pe săptămână și presupunem doar că sunt 4 săptămâni într-o lună, adică 160 de ore într-o lună, împărțirea costului lunar cu 160 ne oferă suma de bani de care are nevoie pentru a avea accesorii de bază și instrumente de tăiere a părului la îndemână, pe oră.

Pentru a face profit și a face bani suficienți cât să trăiască, un stilist trebuie să aducă mai mult de 10,86 euro în fiecare oră. Durează 20-30 de minute tunsoarea fiecărui bărbat sau copil și 30-60 de minute tunsoarea fiecărei femei. Aceasta include timpul de spălare și coafare, discutarea produselor și asigurarea satisfacției clientului.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa