tratament

Stim cu totii ca proteinele sunt o parte importanta a unei diete echilibrate.

Parul uman este o fibra complexa compusa din celule moarte, proteine, apa, lipide, pigmenti si oligoelemente.

Parul nostru este de fapt alcatuit in mod substantial din proteine, cu un studiu care a identificat peste 300 de proteine ​​din parul uman pana acum, deci este usor de inteles de ce furnizarea de proteine ​​parului deteriorat ar putea fi o restaurare.

Cu toate acestea, in ciuda diversitatii sale in proteine, parul este alcatuit in principal din keratina.

Tipul ingredientului: fortifiant

Principalele beneficii: Imbunatateste elasticitatea parului, intareste foliculul de par si imbunatateste aspectul general al parului.

Cine ar trebui sa o foloseasca: Proteinele au dovedit beneficii reparatorii, dar s-ar putea sa nu fie necesare pentru cei cu par puternic, stralucitor si gros.

Cei cu parul uscat, deshidratat, deteriorat, tratat, extrem de poros sau texturat vor beneficia cel mai mult de acest tratament.

Cat de des il puteti folosi: tratamentele de salon pot varia de la aproximativ sezonier la anual, in functie de starea parului si a scalpului. Acasa, utilizati tratamente proteice saptamanal sau lunar, dupa cum este necesar.

Functioneaza bine cu: Colagen, pentru a promova circulatia sangelui in jurul foliculului.

Nu utilizati cu: Nu exista ingrediente cunoscute care sa interfereze negativ cu proteinele, dar tratamentele cu proteine ​​din salon pot contine substante chimice dure care pot interactiona cu alte produse de ingrijire a parului.

De ce parul are nevoie de tratamente proteice

Daca parul este alcatuit din proteine, de ce are nevoie de tratamente proteice suplimentare?

Pe masura ce pierdem hidratarea si hranirea parului, proteina keratinizata incepe sa se desfaca si sa se descompuna.

Pierde rezistenta, elasticitatea si legaturile se slabesc. In cele din urma, se fisureaza, se demonteaza si se rupe sau se desparte.

Reconstruirea, sustinerea si intensificarea acestei matrite de proteine ​​este cheia pentru parul si scalpul sanatos. Acest lucru se poate face chimic in salon sau mai natural si botanic acasa.

Beneficiile tratamentelor cu proteine ​​pentru par

Beneficiul cheie al unui tratament cu proteine ​​este capacitatea ingredientelor proteice, cum ar fi proteina de grau hidrolizata sau aminoacizii de matase, de a se atasa direct de foliculul de par si de a intari stratul de cuticule.

Acest lucru plaseaza o bariera in jurul foliculului, care il protejeaza de daune suplimentare.

Tratamentele proteice sunt concepute pentru a restabili si sigila cuticula, prevenind pierderea de apa transepidermica si mentinand hrana.

Intareste foliculul de par: proteina este elementul constitutiv al parului, astfel incat inlocuirea proteinelor care au fost pierdute sau deteriorate ajuta la intarirea intregii lungimi a parului.

Imbunatateste elasticitatea parului: ​​imbunatatesc elasticitatea foliculului de par prin cresterea matricei proteice si intarirea legaturilor pentru a preveni ruperea sau despicarea.

Ajuta la eliminarea varfurilor despicate: in prevenirea pierderii transepidermice de apa si imbunatatirea rezistentei si elasticitatii foliculului, tratamentele cu proteine ​​ajuta la eliminarea varfurilor despicate. Acest lucru poate impulsiona cresterea parului, deoarece previne parul slab, fragil si parul mai puternic se rupe mai putin.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol