blond

Parul blond necesita cateva sesiuni de decolorare, mai ales pentru cei cu parul inchis la culoare (brunet sau negru). Coloristul alege, de obicei, sa deschida nuanta pana la blond miere, la prima incercare. Exista un motiv pentru asta… si se numeste chimie!

De ce dureaza mult trecerea la blond?

Pentru a deschide nuanta parului, trebuie sa ridicati nivelul de culoare.

Un dezvoltator, cum este peroxidul de hidrogen, este combinat cu amoniacul pentru a face o solutie alcalina care obliga cuticula sa se umfle.

In timp ce cuticula este deschisa, permite peroxidului de hidrogen sa provoace o reactie chimica cu melanina naturala din par, care arde pigmentul inchis.

Decolorarea cuticulei va poate stresa parul.

La fel ca stresul pe banda de cauciuc intinsa, umflarea rapida a cuticulei poate exercita o multime de stres asupra parului, mai ales atunci cand este facut in mod repetat, determinand cuticula sa nu se inchida pana la capat, odata ce parul revine la pH-ul normal.

Toate cuticulele usor deschise la culoare fac ca parul sa fie „mai poros” decat inainte de procesul de decolorare.

Cand parul blond este mai poros, nu mai este hidratat, are o textura mai dura si poate duce la ruperea prematura.

Produsele chimice pot patrunde mai usor in parul extrem de poros, ceea ce face mai usor si mai rapid penetrarea colorantului in parul decolorat anterior.

Acest lucru poate duce la supra-procesarea parului, daca nu este aplicat cu atentie, si poate duce la o culoare diferita de cea prevazuta.

Cu cat parul este mai inchis, cu atat este mai lung intregul proces pentru a ajunge la blond.

Vrei sa lucrezi cu o baza usoara si stralucitoare de par inainte de incorporarea vopselei.

In caz contrar, adaugarea de coloranti prematur te poate lasa cu o culoare care are nuante brune sau rosii, care ar putea face ca culoarea ta sa para „murdara”.

Este probabil sa dureze cel putin doua sedinte pentru a obtine culoarea perfecta.

Blondul miere este o asteptare mai realista pentru o prima sesiune.

…In timp fiind posibil sa obtineti o nuanta de blond platinat.

Trebuie sa va amintiti mereu ca a deveni blonda inseamna a avea rabdare.

Poate dura cu usurinta patru (sau mai multe) ore pe sedinta in salon, in functie de lungimea parului si experienta anterioara a parului vostru.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol