dermabraziunea

Cautati modalitati de a va imbunatati drastic aspectul pielii?

Cu capacitatea de a aborda orice, de la linii fine si riduri la cicatrici incapatanate si nereguli de textura, dermabraziunea este o optiune buna pentru cei care doresc sa-si revizuiasca serios tenul.

Nu trebuie confundat cu microdermabraziunea, dermabraziunea este un tratament de exfoliere in cabinet care duce la o piele revigorata, revitalizata, care arata mult mai fina si mai tanara (daca nu este varstnica, desigur).

Continuati sa cititi pentru a afla detalii despre popularul tratament pentru ingrijirea pielii.

Ce este Dermabraziunea?

Dermabraziunea este o procedura prin care pielea este racita si apoi se utilizeaza un instrument rotativ specializat de mare viteza pentru „slefuirea”pielii.

Cu terminologii precum „instrument rotativ de mare viteza”, s-ar putea sa fiti nervos sa incepeti un tratament de dermabraziune. Dar nu este nicio problema.

Potrivit medicului dermatolog, tratamentul exfoliant este un dar pentru cei care doresc sa vizeze semne ale imbatranirii, cum ar fi tonul si textura inegala a pielii, liniile fine si cicatricile acneei.

Mai mult decat atat, se spune ca poate fi folosita chiar si pentru indepartarea petelor potential daunatoare de pe piele (cum ar fi cele considerate precanceroase).

Beneficiile dermabraziunii

Elimina celulele moarte ale pielii

Faciliteaza rotatia celulara

Lumineaza pielea

Netezeste pielea

Diminueaza aparitia liniilor fine si a ridurilor

Reduce aspectul acneei

Pe scurt, medicul dermatolog cosmetician este de acord ca dermabraziunea poate avea ca rezultat un ton mai general si mai stralucitor, uniform al pielii.

Dar asta nu este tot.

Dermabraziunea poate fi utilizata chiar si pe cicatricile tatuajelor – inclusiv pe cele asociate cu indepartarea cu laser.

Ca atare, dermabraziunea se prezinta ca o solutie universala pentru unele dintre cele mai presante probleme ale pielii.

Cum sa va pregatiti pentru dermabraziune

Desi s-ar putea sa nu credeti ca prea multa pregatire merge intr-un tratament de exfoliere, de fapt pregatirea pielii inainte va poate ajuta sa obtineti cele mai bune rezultate posibile din tratamentul de dermabraziune.

Se recomanda ca pacientii sa evite expunerea la soare si fumatul timp de cateva saptamani pana la luni – atat inainte, cat si dupa procedura – deoarece acest lucru va poate pune in pericol decolorarea pielii si, respectiv, intarzierea vindecarii.

Discutia cu dermatologul va va ajuta sa stabiliti un interval de timp precis pe baza tenului dvs. specific. Si, in timp ce discutati, este important sa dezvaluiti medicamentele pe care le luati, deoarece si ele pot juca un rol in modul in care pielea va reactiona la tratament.

Ce sa va asteptati in timpul unui tratament pentru dermabraziune

Deoarece dermabraziunea depaseste exfolierea tipica la domiciliu, amintiti-va: va „slefuieste” pielea, asa ca tratamentul va incepe cu anestezie.

De obicei, se foloseste anestezie locala, dar in unele cazuri ar putea fi adecvata anestezia generala.

Odata amortita pielea, un dispozitiv de piele motorizat cu rotatie rapida (alias dermabrader) va fi aplicat pe ten cu o presiune usoara.

Straturile exterioare ale pielii sunt exfoliate cu utilizarea dispozitivului pentru piele, mentionand ca, in functie de dimensiunea zonei de tratament, procedura poate dura de la cateva minute la peste o ora.

Dupa terminarea exfolierii, dermatologul va aplica un bandaj.

De cele mai multe ori, o programare pentru ziua urmatoare va fi stabilita pentru a verifica vindecarea si pentru a elimina bandajul.

Dermabraziune vs. Microdermabraziune si alte tratamente de piele

Dermabraziunea este adesea confundata cu microdermabraziunea, care este o alternativa mult mai blanda, la domiciliu.

In timp ce microdermabraziunea nu necesita nicio perioada de recuperare – este doar un tratament rapid si usor de exfoliere cu rezultate vizibile imediat – dermabraziunea este diferita.

Ar trebui sa vedeti si sa va simtiti tenul imbunatatit in decurs de o saptamana sau doua, dar va dura aproximativ trei luni pentru a se vindeca complet.

Efecte secundare potentiale

Datorita naturii exfoliante profunde a dermabraziunii, este normal ca pielea sa se simta sensibila, umflata si furnicata, si sa arate roz si potential acoperita de o excrescenta care este probabil sa se formeze ulterior.

Efectele secundare potentiale includ modificari ale tonului sau culorii pielii, pori mariti temporar, umflaturi, roseata, eruptii cutanate, cicatrici, acnee si, in cazuri rare, infectie.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol