parului

Caderea parului este inevitabila intr-un anumit punct al vietii.

Exista o multime de factori ai stilului de viata si motive stiintifice care joaca un rol pentru firele noastre de par.

Fie ca este vorba de o perioada stresanta, subnutritie sau deficiente, boli, traume si atat de multe alte lucruri care pot provoca caderea parului nostru.

Sarcina si nasterea provoaca caderea parului

In timpul sarcinii, parul ramane in faza Anagena datorita modificarilor hormonale, si anume faza in care parul este foarte des si stralucitor.

Odata ce bebelusul se naste si hormonii se schimba din nou, parul se muta in fazele Catagene si Telogene. Tot parul pe care l-ai acumulat este in sfarsit gata sa cada, asa cum ar fi facut in mod normal.

Desigur, daca tot parul cade odata, poate fi ingrijorator, insa nu-ti face griji, in cateva luni hormonii tai se vor echilibra din nou si cresterea parului tau va reveni la normal.

Genetica

Subtierea parului este multifactoriala.

Este un mit complet ca densitatea parului este determinata de tatal sau de mama ta.

Subtierea parului este o problema obisnuita atat la barbati, cat si la femei, din toate etniile.

Neglijarea sanatatii scalpului

Observati ca exista o diferenta intre subtierea parului si caderea parului.

Subtierea parului se intampla atunci cand parul tau creste mai slab din cauza unor conditii necorespunzatoare ale scalpului sau a unei diete nepotrivite, sau a unor afectiuni.

Caderea parului are loc atunci cand parul cade complet, fie din cauza unei cauze reactionare, cum ar fi stresul, fie cu pierderea cronica a parului in timp, deoarece foliculul se micsoreaza lent si parul nu mai creste.

Stil agresiv de coafare a parului

Daca iubesti parul coafat, trebuie sa ai mare grija la acest obicei.

Aranjarea parului este un tabiet placut, dar daca nu sunteti delicate cu firele parului, puteti ajunge usor catre caderea lui.

Coafurile extrem de stranse, cum ar fi cozile de cal, „impletite”, impletiturile si chiar extensiile pot duce la caderea parului.

Folosirea cravatelor spiralate sau a elasticelor de matase pot fi o alternativa mai blanda pentru a va prinde parul, fara a-l rupe.

De asemenea, este util sa va asigurati ca utilizati tipul potrivit de perie de par, mai ales atunci cand va coafati folosind caldura.

Tratamente termice si chimice

Prelucrarea excesiva a parului prin decolorare si vopsire prea frecventa poate provoca ruperi grave.

Discutati cu coloristul vostru despre obiectivele de sanatate a parului, precum si despre obiectivele voastre de culoare, astfel incat sa va poata aborda parul in mod responsabil.

Luarea unei cai mai blande catre parul blond prin balayage (care necesita vizite mai putin frecvente), neasezarea sub uscatorul de par in timpul procesarii si utilizarea produselor de sustinere, hidratante, precum Olaplex – toate pot face o mare diferenta.­­­

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol