miere

Cand am auzit despre trucul „folosirea mierii pentru indepartarea permanenta a parului facial”, am fost intrigati.

Parea prea bine ca sa fie adevarat – este nevoie de doar o epilare cu miere pentru a elimina tot acel puf nedorit?

Se pare ca exista un adevar in spatele a ceea ce este cunoscut sub numele de epilare cu miere – nu chiar atat de mult pe cat ar putea sa te faca sa crezi internetul.

Epilarea cu miere are rezultate permanente?

Sa incepem cu o avertisment major. Ceara cu miere sau orice tip de ceara pentru acest subiect nu va indeparta definitiv parul.

Da, mierea este eficienta pentru indepartarea parului facial intr-o anumita masura, dar poate distruge foliculul pilos.

Pentru a indeparta definitiv foliculul de par, trebuie sa poti distruge baza foliculului, care este locul in care parul are aportul de sange si capacitatea de a se regenera.

Si pentru a realiza acest lucru, aveti nevoie de un tratament bazat pe energie, cum ar fi laser sau IPL. (Desi este demn de remarcat faptul ca nici epilarea cu laser nu este considerata din punct de vedere tehnic complet permanenta, deoarece deseori sunt necesare retusuri anuale.)

Unde functioneaza cel mai bine epilarea cu miere?

Acum, sa vorbim despre diferenta parului facial de restul parului de pe corpul nostru.

Exista doua tipuri de foliculi de par.

Perii Vellus, care sunt firele mai subtiri si neclare de pe fata si foliculii terminali, care sunt mai lungi, de obicei mai grosi si au radacini mai adanci.

In general, cu cat parul este mai gros, cu atat poate fi mai dureroasa epilarea cu ceara, deoarece este necesara mai multa forta pentru a smulge parul.

Pielea de pe fata este mult mai sensibila, deci daca tehnica de epilare este realizata incorect, poate fi incomfortabila.

Dar pentru pielea sensibila, mierea are unele proprietati innascute care o fac ideala pentru aceasta zona. Desi nu pot spune ca mierea este mai eficienta decat ceara traditionala, exista o recunoastere anecdotica a mierii ca metoda naturala de indepartare a parului.

Mierea are si o gama larga de proprietati benefice care inlocuiesc procesul de epilare mai dur si iritant de multe ori.

Este plin de antioxidanti, calmeaza pielea, fiind un emolient si umectant cunoscut si este, de asemenea, antibacterian.

Cum se face ceara de miere

Multe saloane ofera epilare cu miere; totusi, daca este ceva ce v-ar placea sa faceti acasa, este simplu sa va creati propria ceara de miere.

Combinati o parte de suc de lamaie cu patru parti de miere (aproximativ o lingura pana la patru linguri) intr-o oala pe aragaz si incalziti pana cand este cald.

Puteti adauga, de asemenea, niste zahar la amestec pentru a actiona ca un agent de legare suplimentar, facand acest lucru mai mult un hibrid de ceara de zahar.

Lasati amestecul sa se raceasca usor; testati-l intotdeauna pe interiorul incheieturii mainii pentru a va asigura ca este la o temperatura comfortabila.

Folosind un betisor din lemn, aplicati o cantitate mica de miere in zona pe care doriti sa o epilati si lasati-o sa se usuce timp de 15 pana la 20 de minute.

Alternative naturale pentru indepartarea parului

Nu te simti atat de sigura folosind tehnica mierii?

Exista cateva alte metode de indepartare a parului la fel de naturale pe care ar trebui sa le iei in considerare.

Sugaring-ul (epilarea cu zahar) a fost sugerat in unanimitate ca cel mai bun concurent.

Nu sunt necesare benzi. Aceasta optiune are cateva rezultate bune si este o miscare si mai buna pentru pielea sensibila, deoarece pasta nu este la fel de lipicioasa ca mierea.

De asemenea, nu va deteriora niciuna dintre celulele vii ale pielii; deoarece zaharul este solubil in apa, adera doar la celulele moarte ale pielii si nu la cele vii care contin apa.

In plus, nu trebuie sa fie la o temperatura la fel de mare ca ceara traditionala si (spre deosebire de ceara traditionala) este indepartata in directia cresterii parului, facand procesul de indepartare mult mai suportabil.

Pe scurt, puteti incerca in siguranta epilarea cu miere DIY in cautarea de a indeparta puful de piersica nedorit de pe fata – continuati cu precautie si nu va asteptati sa fie o solutie permanenta.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol