ten

Fondul de ten perfect si potrivit este o idee la care nu renuntam si necesita o calatorie lunga.

Cand gasiti formula perfecta de baza pentru tipul vostru de piele, veti dori sa va mentineti pe acest drum.

Vestea proasta este ca – in mod realist – poate fi extrem de dificil sa va asigurati ca fondul de ten functioneaza pentru pielea dvs. pe tot parcursul anului.

Intre bronzul de vara si lipsa de vitamina D in lunile de iarna, tonul real al pielii poate fi schimbat in functie de sezon – ceea ce inseamna ca nuanta care functioneaza in august probabil nu este aceeasi de care ai nevoie in februarie.

Desigur, cel mai important lucru este sa ai grija de pielea ta si sa porti SPF pe tot parcursul anului si – in functie de inclinatia ta catre lumina soarelui si bronzare – este posibil sa nu ai aceasta problema.

Dar daca da, sa stii ca este total normal sa ai un ton de piele care sa difere cu cateva nuante in functie de sezon.

Vestea buna este ca nu trebuie sa va schimbati fondul de ten preferat pentru a va descurca atunci cand se intampla acest lucru.

Pentru deschiderea nuantei: diluati cu crema hidratanta

Amestecarea unui pic de crema hidratanta in fondul de ten este un mod de a-l dilua – dar stiati ca este si unul dintre cele mai bune moduri de a deschide pigmentul fondului de ten?

Ea permite deschiderea tonului tau adevarat al pielii si adauga si un finisaj natural, ceea ce este perfect atunci cand pielea ta arata usor uscata.

De fapt, amestecarea hidratantului cu fondul de ten este modalitatea perfecta de a combina ingrediente importante pentru ingrijirea pielii in regimul de machiaj de zi cu zi.

In timpul verii este minunat sa amesteci ceva cu SPF, iar pentru iarna, adaugarea unor creme hidratante suplimentare este esentiala pentru a mentine pielea uscata hidratata.

Pentru a inchide nuanta: folositi bronzer

Cea mai simpla modalitate de a-ti regla fondul de ten pentru vara este prin aplicarea bronzerului intr-o nuanta profunda care completeaza pielea ta de vara.

Suna destul de simplu, dar nu uitati – este important sa nu fiti prea zelosi cu bronzerul. (Stiu, stiu – mai usor de spus decat de facut.)

Nu va sfatuiesc sa amestecati doar un bronzer cu fondul de ten si sa-l aplicati pe toata fata si sa va asteptati sa functioneze.

Bronzerul se separa, astfel incat sa il poti aplica strategic acolo unde arati bronzat in mod natural. Devine mai credibil atunci cand il asezi corect in jurul zonelor potrivite ale fetei [versus peste tot].

De asemenea, uneori e cel mai bine sa sariti complet peste fondul de ten si sa va accentuati pur si simplu pielea de vara numai cu bronzer.

Pentru deschiderea fondului de ten: incercati sa-l aplicati in mod diferit

Singurul dezavantaj al amestecarii cremei hidratante cu fondul de ten este ca tocmai adaugati mai multe produse pe fata.

Cu cat sunt mai multe straturi si produse pe fata, cu atat riscati ca machiajul sa se deplaseze pe masura ce ziua progreseaza, mai ales acolo unde sunt implicate caldura si umiditatea.

In schimb, recomandam si o alta tehnica fiabila pentru ajustarea fondului de ten, pentru a deschide pigmentul: folosind fie o pensula de fibra duo – o pensula de machiaj mega-versatila, cunoscuta pentru perii de fibra, perfecta pentru aplicarea de fonduri de ten cremoase sau lichide – sau un buretel umed.

Pentru inchiderea fondului de ten: amestecati ingredientele

Ceva foarte important de remarcat atunci cand alegeti un fond de ten sau nuanta in sus sau in jos pentru un nou sezon este ca marcile sunt foarte diferite in ceea ce priveste asortarea si variantele de nuanta.

Nu puteti alege intotdeauna urmatoarea nuanta de pe paletar.

Trebuie sa cunoasteti cu adevarat marca, nuantele si ceea ce cautati pentru a putea face potrivirea perfecta.

In acest fel, stiti ca tonul ramane intotdeauna oarecum acelasi.

Sugeram, de asemenea, sa cumperi o nuanta cea mai apropiata de nuanta pielii tale atunci cand gasesti un fond de ten pe care il iubesti – si apoi sa cumperi o nuanta cu doua nuante in sus.

Puteti avea o gama variata atunci cand amestecati cele doua, astfel incat sa va puteti potrivi pielea pe tot parcursul anului.

Dupa ce gasesti o formula pe care o iubesti, trebuie doar sa cumperi doua si sa te bucuri de o gama de nuante pe care o poti amesteca si potrivi pe tot parcursul anului.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol