fox eyes

Exista o tendinta cu care poate nu sunteti inca familiarizati – un aspect descris ca „fox eyes – ochi de vulpe” sau „ochi de designer” , ce castiga o popularitate majora in industria cosmetica.

Datorita aprecierii unor supermodele celebre, precum Kendall Jenner si Bella Hadid, ochii in forma de migdale sunt pe val. Oamenii de pe TikTok chiar isi rad din sprancene pentru a obtine un aspect mai ridicat – numit „provocarea ochilor de vulpe” (doar cautati #foxeye).

Ce implica tratamentul „fox eyes”?

Daca doriti sa schimbati forma ochilor, exista doua abordari diferite care pot fi utilizate: o optiune non-invaziva si o optiune invaziva (chirurgicala).

Neinvaziv presupune injectarea de umplutura si grasime la marginea exterioara a ochiului pentru a ridica fruntea.

Medicii spun ca utilizarea injectiilor a devenit o optiune populara, deoarece creeaza o schimbare estetica temporara care poate dura pana la doi ani.

Pe celalalt capat al spectrului, pentru a obtine fox eyes, se afla optiunile chirurgicale.

Blefaroplastia este denumirea oficiala pentru o interventie chirurgicala plastica care implica ochii si implica indepartarea excesului de piele sau grasime pentru intinerirea sau corectarea formei ochilor.

Pentru unii pacienti, o ridicare a sprancenelor este cea mai buna optiune.

In grupul de 25 pana la 40 de ani, unele femei doresc o ridicare temporara a fruntii (pentru cele care au„ fruntea grea ”) – dar aceasta necesita o optiune chirurgicala. Prin urmare, trebuie sa aveti mare grija, deoarece aceasta este o optiune permanenta.

Medicii insista foarte mult pe ideea ca tendintele sunt temporare, asa ca este ideal sa alegeti un aspect care sa vi se potriveasca personal mult timp.

Cine este cel mai bun candidat pentru „fox eyes”?

Este important sa tineti cont de faptul ca aceste tipuri de proceduri nu sunt exact unice, iar doctorii spun ca tipul de abordare utilizata pentru a obtine un anumit aspect estetic revine fiecarui pacient.

Cand vine vorba de femei precum fetele Kardashian / Jenner, originea lor etnica este armeneasca si, prin urmare, au adesea ochii adanci, si o raza mediala destul de naturala mica si o frunte laterala arcuita inalta.

Ele au grasimi minime in orbita lor (soclu ochiului). Pielea lor tinde sa aiba un grad mai mare de colagen, ceea ce ii face candidati ideali pentru a avea fox eyes.

Cu toate acestea, femeile europene cu mostenire anglo-saxona au piele care tinde sa piarda colagen mai devreme, prin urmare, optiunea de umplere nu produce intotdeauna acelasi finisaj perfect.

Optiunile chirurgicale tind sa se potriveasca cel mai bine. Pentru pacientii care necesita optiunea chirurgicala, acestia trebuie sa fie supusi unui consult extins si atat pacientul, cat si chirurgul trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda cand vine vorba de rezultatul dorit.

Anatomia tuturor este diferita, iar chipul fiecaruia are o forma diferita, asa ca (similar cu buzele lui Kylie Jenner), aspectul „fox eyes” poate sa nu se potriveasca tuturor.

Unii oameni arata o imagine cu felul in care isi doresc sa arate ochii lor, insa nu au trasaturile faciale care sa le permita ca acest aspect sa functioneze pentru ei.

Este sarcina medicului ca in aceste cazuri sa spuna: „Nu. Am inteles ca vrei asta, dar nu va arata asa cum vrei tu. Iti pot recomanda alte optiuni pentru a-ti oferi ceva mai aproape de aspect, dar intr-o maniera non-invaziva.”

Care sunt riscurile?

La fel ca in cazul oricarei proceduri medicale, „fox eyes” (inclusiv abordari nechirurgicale si chirurgicale) vine cu riscuri potentiale si complicatii.

Problemele mari asociate umplerii cu grasime in regiunea orbitala sunt somnolenta, umflarea prelungita si umflarea intarziata.

Acest lucru poate provoca o intindere a pielii, ceea ce poate declansa o afectiune numita „festoane”, care sunt foarte greu de tratat.

Uneori, complicatiile pot fi si mai severe. Complicatiile de umplere intarziate (care se pot intampla dupa saptamani dupa tratamentul initial de umplere) includ albirea (o decolorare albastruie), nodulii si hipersensibilitatea – riscuri comune care sunt in mare masura nerecunoscute.

Desi rare, complicatiile vasculare reprezinta un alt risc si este unul care poate duce in cele din urma la orbire.

In ceea ce priveste chirurgia blefaroplastiei, este posibil ca pacientii sa experimenteze complicatii cu rezultatele lor, care pot necesita o corectie chirurgicala.

Cel mai des aceasta este o problema a medicului, deoarece  el nu ar fi trebuit sa lucreze la caz inca de la inceput. Acesta este un caz al medicilor care nu stiu care vor fi consecintele.

Sfatul nostru? Daca urmati o procedura de tip fox eyes, asigurati-va ca vedeti un chirurg de inalta calificare si cu experienta.

Unii chirurgi pot fi foarte buni la lucrarea nasurilor, la efectuarea ridicarilor fetei sau la efectuarea maririi sanilor, dar pentru ochi, trebuie sa aveti pe cineva cu experienta in oftalmologie, cu multe ore de interventie chirurgicala.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol