Gua Sha

Dacă priviți Instagram ca pe un etalon, umplerile de buze cu acid hialuronic par mai atractive ca niciodată. Influencerii, celebritățile și oamenii de zi cu zi sunt hiper-conștienți de aparițiile lor și de modul în care sunt reflectate pe social media – datorită selfie-urilor. Umplerea buzelor este unul dintre acele tratamente, alături de liftinguri, botox preventiv și microblading, care sunt în creștere, deoarece acestea sunt instantanee și rezultatele durează.

Dacă eşti cineva care și-a privit buzele în mai multe rânduri și și-a dorit să le aibă mai voluminoase, am înțeles dorința de a-ți oferi un secret. Nu ne opunem moral injecţiilor,  însă acest articol este destinat persoanelor cărora le este teamă de ele.

„Unii oameni au un volum de buze foarte scăzut de-a lungul timpului”, a declarat Britta Plug, fondatorul companiei  Wildling și expert în gua sha. „Ne pierdem senzualitatea!” Chiar dacă cei mai tineri par să încerce injecții cosmetice, afirmația lui Plug este adevărată – este firesc să-ți dorești buzele înapoi.

Din fericire, ne-a oferit o alternativă naturală pentru injecţii. Deși nu este la fel de îndelungat și produce un fel de rezultat diferit, buzele pline fără injectabile sunt posibile. „Nu durează pentru totdeauna”, a spus Plug, care a făcut referire la furnicături, plumping glossy of nostalgia anilor 2000. „Dar ajută la păstrarea tinereții buzelor în timp, deoarece stimulează în mod ideal circulația zilnică.” Plug a mai spus că această tehnică, în timp, a ajutat clienții să prevină pierderea de volum pe buze și să reducă la minimum apariția „liniilor fumătorilor”, acele linii verticale care încep să apară pe perimetrul buzelor odată cu vârsta.

1. Procurați instrumentul potrivit – Gua Sha

În primul rând, aveți nevoie de o placă de gua sha care să aibă o „margine de pieptene”, spune Plug. Pieptenele este utilizat pentru a stimula circulația și, fără ea, piatra netedă nu va produce aceleași rezultate.

2. Pregătiți-vă pielea

În continuare, asigurați-vă că aveți la îndemână un hidrosol sau un toner, precum și un ulei natural pentru față. „Asta folosim pentru a pregăti pielea înainte de a face gua sha”, a spus Plug. Aplicaţi hidrosolul pe toată fața și continuaţi cu uleiul. Adăugaţi câteva picături în mână, frecați palmele împreună și apăsați uleiul pe față și gât în ​​mod uniform.

3. Țineți-vă buzele întinse

Cu mâna dominantă, țineți-vă buzele întinse. Acest lucru va ajuta cu precizie și va împiedica, de asemenea, să vă loviţi în dinți sau în nas din întâmplare. Este util să vă gândiți să faceți acest exercițiu în șase secțiuni mici: buza dreaptă superioară, buza stângă superioară, buza dreaptă, buza inferioară stângă, buza mijlocie superioară și buza mijlocie inferioară.

4. Deplasați marginea pieptenului de-a lungul perimetrului buzei

Folosirea marginii de pieptene și mișcarea ei relativ rapidă va oferi o frecare suficientă de-a lungul marginii exterioare a buzelor, ceea ce va aduce culoarea buzelor și le va revitaliza. Este intuitiv, dar vrei să fii foarte blând pe buzele reale . „Este în regulă să treci ușor pe pielea buzelor”, a spus Plug. „Dar este o piele sensibilă și subțire și nu ar trebui să primească aceeași presiune ca și alte părți ale feței – este prea mult.”

Sfaturi suplimentare pentru procesul de Gua Sha-Plumping Lip

Ca orice rutină, există câteva cazuri care nu sunt bine adaptate tehnicii. Dacă aveți injectări noi sau active sau botox în jurul buzelor sau gurii, veți dori să așteptați înainte de a încerca această metodă. Aducerea circulației în zonă poate face ca acestea să se descompună mai repede (sau inegal), la fel ca și interferența fizică a ustensilei.

Nu faceți această rutină mai mult de o dată pe zi. „Se poate da foc”, a spus Plug, care ne amintește că lucrul cu gua sha lucrează cu țesuturile feței. Supraestimularea poate duce la roșeață și rupturi, dar veți fi bine dacă vă respectați o dată pe zi, în fiecare zi, sau după cum este necesar. Dacă sunteți predispusă în special la răni, este bine să evitați această metodă. „Este foarte stimulant”, a spus Plug, „și poate agita orice este inactiv.”

Sperăm că v-a placut articolul!

Nu uitaţi, dacă doriţi să gestionaţi mai bine propriul salon, să aveţi posibilitatea de programări online, SMS-uri automate către clienţi, dar şi o imagine clară asupra afacerii voastre, vă recomandăm Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din România!

sursa imagine / sursa articol