sprancene

Caderea parului se poate simti sfasietoare.

Intr-o lume in care parul superb si sprancenele perfect ingrijite sunt componente cheie ale ceea ce se considera a fi frumos, te poti simti incredibil de izolat pentru ca experimentezi caderea parului – si nu doar pe scalp, ci si pe sprancene.

Realitatea pierderii sprancenelor si intrebarea adesea dezbatuta (daca sprancenele cresc sau nu vreodata inapoi – si, daca da, cat dureaza?) este subiectul pe care il abordam de aceasta data.

Sprancenele cresc din nou?

Sprancenele pot creste din nou. Cu toate acestea, depinde de motivul pierderii firelor de par pentru a stabili daca este sau nu, in special, vina voastra.

In functie de etiologia sau cauza subtierii sprancenelor, parul poate sa creasca sau nu inapoi. De exemplu, pierderea sprancenelor de la alopecia areata poate fi adesea tratata cu succes cu tratamente in cabinet, cum ar fi injectii cu cortizon.

Caderea parului din cauza unor smulgeri prea dese sau a unei pensete dure se poate imbunatati prin simpla oprire din acest obicei.

Formele mai putin frecvente de cadere a parului, cum ar fi alopecia fibroasa frontala, pot provoca cicatrici care pot duce la pierderea permanenta a parului.

Problema apare atunci cand pierderea firelor se datoreaza unui folicul mort.

Daca foliculul sprancenelor este inca viu, parul va creste la fel ca parul de pe capul nostru. In cazul in care foliculul sta inactiv, este posibil sa fie nevoie de putin ajutor.

Dar, daca foliculul a fost deteriorat in mod repetat, speranta de crestere poate fi mica.

Cand parul este indepartat in mod repetat de la radacina in timp, stresul mecanic al foliculului il poate deteriora suficient, astfel incat sa nu creasca din nou, ducand la o crestere slaba.

Cat dureaza de obicei ca sprancenele sa creasca inapoi?

La fel cum necesita cunoasterea cauzei pierderii parului pentru a determina daca sprancenele vor creste sau nu la loc, la fel se va concluziona cat timp va dura pana cand vor creste din nou.

Ca regula generala, este nevoie de patru pana la opt saptamani dupa indepartare pentru a observa firele de par noi, desi ciclul real de crestere a sprancenelor dureaza de obicei trei pana la patru luni.

Pentru a ilustra mai bine acest lucru, verificati ciclurile de crestere de mai jos:

Faza de crestere: Aceasta este prima faza a cresterii sprancenelor (si se aplica si parului obisnuit).

Aici creste spranceana pana la limita prestabilita. Aceasta faza poate dura de la 30 la 45 de zile.

Faza de tranzitie: in timpul acestei faze, foliculul se apropie de piele si incepe sa se micsoreze inainte de a ajunge la a treia si ultima etapa.

Aceasta faza poate dura de la doua la trei saptamani.

Faza de odihna: Aceasta etapa finala a ciclului de crestere este, de asemenea, locul in care noul par incepe sa creasca din foliculul de par.

Pe masura ce spranceana creste, parul vechi va cadea si firul nou va continua sa creasca si sa inceapa din nou ciclul, iar aceasta faza poate dura de la patru la opt saptamani.

In total, intregul ciclu de crestere a firelor de par se situeaza intre patru si sase luni. Acestea fiind spuse, daca parul a fost pur si simplu ras, nu va dura aproape la fel de mult, intrucat intregul par nu trebuie sa recreasca din folicul.

Cum sa accelerati cresterea sprancenelor

Din fericire, exista ingrediente si produse care accelereaza cresterea sprancenelor.

Aflati mai jos care sunt acestea.

Ulei de ricin

Aplicarea uleiului de ricin poate fi un remediu sigur si accesibil la domiciliu pentru sprancenele rare.

A fost folosit de ani de zile pentru a trata o varietate de afectiuni, inclusiv pierderea parului.

Desi nu au existat studii stiintifice care sa demonstreze ca uleiul de ricin poate recapata parul, este un remediu cu risc scazut care va poate ajuta sa obtineti sprancene mai groase / mai pline.

Ingrediente naturale stimulante, hidratante

Produsele care contin ulei de masline, vitamina E, ulei de cocos, biotina, peptide si lipide pot ajuta sprancenele sa creasca mai mult si mai groase prin stimularea foliculilor, prin crearea unui mediu mai sanatos pentru cresterea sprancenelor.

Aceste ingrediente ajuta sprancenele prin hidratarea si hranirea foliculului, care prelungeste durata de viata a parului, permitandu-i sa ramana in faza anagena mai mult timp.

Ca rezultat, parul creste mai mult cu un volum mai mare.

Pierderea sprancenelor poate fi rezultatul multor lucruri, dar cu rabdare si cu ingredientele potrivite in mana, este posibila recresterea lor.

Cu toate acestea, daca va incadrati in categoria foliculilor inactivi, exista inca o optiune pentru a realiza sprancene uimitoare – incercati microblading-ul sau microshading-ul.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol