industria de beauty

Ca urmare a coronavirusului, proprietarii de saloane din intreaga tara se lupta sa isi mentina afacerile ca de obicei, potrivit unui nou raport al companiei de date Poshly.

CEO-ul de la Poshly, Doreen Bloch, a spus ca lucratorii serviciilor de infrumusetare, precum artistii de machiaj, se confrunta cu cele mai dificile provocari din industrie, deoarece multe saloane au fost inchise temporar.

Ea estimeaza ca, in viitor, oamenii ar putea deveni mai putin dependenti de profesionistii in domeniul frumusetii si de brandurile cosmetice de ultima generatie.

Industria de beauty se schimba rapid ca raspuns la pandemia coronavirusului

Drept urmare, devine din ce in ce mai clar ca pandemia va lasa probabil un impact durabil asupra industriei de beauty.

Raportul, care analizeaza raspunsurile din 872 de persoane din industria frumusetii, se concentreaza „in primul rand pe SUA”.

Cu toate acestea, Bloch observa ca pandemia coronavirusului este un „fenomen global”, care este „cu adevarat devastator pentru afacerile oamenilor” din intreaga lume.

Lucratorii serviciilor de infrumusetare se confrunta in prezent cu cele mai mari obstacole

Potrivit raportului coronavirusului lui Poshly, un milion de lucratori din industria beauty sunt afectati de coronavirus.

Saloanele sunt inchise  si, drept urmare, multi artisti de machiaj, coafeze, cosmeticiene si multe altele au ramas fara munca.

Cursuri online drept alternativa

Deocamdata, multi lucratori in materie de frumusete isi muta afacerile pentru a se concentra pe lectii digitale, mai degraba decat pentru personalizari.

Artistul de machiaj Shalonda Peguero a declarat ca este unul dintre ei, deoarece a inceput sa ofere cursuri digitale, odata ce serviciile de infrumusetare au fost suspendate la salonul unde lucreaza.

„Invat o multime de oameni cum sa-si faca propriul machiaj”, a spus Peguero. „Incasez o suma mica dar, in mod surprinzator, am primit o multime de oameni care doreau sa se inscrie la curs, asa ca aceasta idee ne-a ajutat.”

Desi Peguero a spus ca este in cele din urma „destul de ingrijorata” cu privire la impactul de durata pe care il poate avea coronavirusul asupra afacerii sale, considera ca oamenii „au mereu nevoie de machiaj”, mai ales dupa ce incep sa resimta nuntile proaspat amanate.

Exista doua teorii:

1. In urma coronavirus, consumatorii ar putea deveni mai putin dependenti de profesionistii din industria de beauty.

Potrivit lui Bloch, distantarea sociala si carantinele conduc acum oamenii sa devina creativi si sa experimenteze lucruri cu aspectul lor.

De exemplu, ea a mentionat ca oamenii care „s-au bazat sa mearga la salon de zeci de ani” incearca acum sa-si reproduca munca stilistilor folosind kituri de par acasa.

„Cred ca motivul pentru care vom vedea ca acest lucru are un impact pe termen lung este ca, chiar si dupa ce criza COVID-19 s-a incheiat, ceea ce ne asteptam este ca oamenii vor fi in continuare foarte precauti cu privire la experientele lor intime cu furnizorii de servicii”.

„Cred ca vom vedea o multime de clienti facand un pas inapoi si spunand:„ Este cel mai curat, cel mai igienic spatiu in care ma pot programa? ”

Desi nu este nimic in neregula cu oamenii care invata noi abilitati de infrumusetare, este de remarcat faptul ca acest lucru ar putea avea un impact sever asupra afacerilor profesionistilor din industria de beauty.

„Dupa cum vor spune clientii: ,„ Oh, pot sa fac manichiura aceasta acasa, chiar as putea sa incep sa elimin acest serviciu de pe lista.

Daca ne gandim ca oamenii elimina un serviciu  de pe lista de la salon in fiecare saptamana, reprezinta o scadere de 50%  pentru acea afacere.

2. Exista si situatia in care clientii vor ocupa saloanele pentru urmatoarele 6 luni, teorie care este la fel de probabila precum cea prezentata anterior.

Tot ceea ce are de facut industria de beauty este sa aiba rabdare, sa se adapteze situatiei si sa spere ca viitorul va fi cat se poate de prietenos.

Daca dupa finalul acestei perioade te vei regasi in situatia in care salonul iti este suprasolicitat de programari, nu uita ca poti incerca oricand Logbox – aplicatia prin care clientii se pot programa singuri, online, pentru ca tu si angajatii salonului sa va puteti face treaba linistiti.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine / sursa articol