injectiile

Injectiile sunt un subiect ce sperie pe multi. Pentru multi, parul este o manifestare a stilului personal.

Daca este servit ca parte a identitatii dvs. pentru majoritatea vietii (sau chiar daca nu a fost), confruntarea cu caderea parului va poate arunca intr-o bucla, mai ales daca radacina problemei este o problema medicala serioasa.

Pentru unii, insa, un tratament medical numit Platelet Rich Plasma (PRP) ar putea schimba cursul destinului parului.

Ce sunt injectiile PRP?

La fel ca „tratamentele faciale vampir”, PRP este un tratament injectabil neinvaziv care foloseste sangele propriu al pacientului.

O mica proba de sange este extrasa de la pacient (de obicei din brat) intr-un tub specializat si apoi este plasata intr-o centrifuga timp de zece minute. In timp ce este acolo, tubul este rotit rapid pentru a separa plasma de globulele rosii. Plasma separata contine plasma bogata in trombocite, care este apoi injectata sau micronizata in scalp.

Cum functioneaza?

In ceea ce priveste caderea parului, plasma serveste ca sustinere pentru foliculii de par inactivi. „[Sustine sustinerea foliculilor de par actuali si apoi promoveaza cresterea foliculilor care sunt la nivelul scalpului care nu sunt capabili sa creasca, deoarece nu au suficienta nutritie”.

Cand vine vorba de tratarea efectiva a acestor foliculi adormiti, dr. Green ofera o defalcare a stiintei din spatele PRP si de ce este necesara centrifuga: „Plasma care este separata in acest proces contine factori de crestere care sunt un amestec de proteine ​​si citokine”, explica ea.

Ambele joaca un rol important in stimularea foliculilor pentru a genera cresterea parului.

Se stie ca factorii de crestere din PRP produc urmatoarele efecte:

Factorul de crestere epidermica: injectiile regleaza cresterea celulelor prin stimularea productiei de cheratina si fibre.

Transformarea factorului de crestere: promoveaza cresterea de noi vase de sange.

Factorul de crestere endoteliala vasculara: stimuleaza cresterea vaselor de sange din vasculatura existenta.

Factorul de crestere a fibroblastului: promoveaza granularea in timpul reparatiei tesuturilor.

Factorul de crestere derivat plachetar: Promoveaza cresterea colagenului si sinteza proteoglicanului, atragand in acelasi timp macrofage si fibroblaste catre zona tratata.
Factor de stimulare a cresterii colagenului: injectiile stimuleaza proliferarea granulocitelor si a macrofagelor pentru cresterea tesutului sanatos si a celulelor sanguine.

Factorul de crestere al keratinocitelor: migratia, diferentierea si proliferarea keratinocitelor pot optimiza conditiile pentru vindecarea si generarea pielii noi.

De cate sesiuni de PRP aveti nevoie ca sa vedeti rezultate?

In cele din urma, totul depinde de severitatea caderii parului si a combinatiei de tratament. Trei-patru sesiuni lunar tind sa dea rezultate, desi poate dura pana la sase luni pentru a vedea o transformare serioasa.

Pentru a sustine rezultatele, tratamentele de intretinere pot fi efectuate trimestrial.

Ingrijirea de dupa injectiile PRP

Deoarece injectiile PRP sunt un tratament non-invaziv, nu exista timp de oprire. Multi sunt chiar capabili sa isi desfasoare activitatile zilnice imediat dupa tratament. Cu toate acestea, exista o lista de factori pe care ar trebui sa-i indepartati in timpul recuperarii:

Evitati apa si exercitiile fizice grele pentru primele 24 de ore dupa tratament;

Abtine-te de la utilizarea produselor de ingrijire a parului timp de 24 de ore;

Limitati expunerea la soare in zona tratata timp de 48 de ore;

Fara substante chimice dure, pentru colorarea parului sau pentru 72 de ore;

Nu beti alcool si nu fumati timp de 72 de ore;

Evitati medicamentele antiinflamatoare timp de cinci zile dupa procedura, daca este posibil.

Cat de sigure sunt injectiile PRP?

Cu rapoartele despre primitorii PRP care se expun sau contracteaza HIV la un spa medical, exista probleme cu privire la siguranta procedurii. Doctorii sunt de acord ca este obligatoriu ca pacientii sa obtina PRP administrate de un medic dermatolog certificat.

In afara de aceasta situatie rara, majoritatea doctorilor sustin ca injectiile PRP sunt un tratament foarte sigur, care ofera rezultate mai bune decat rele.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine / sursa articol