întrebări

Logbox vă prezintă o serie de întrebări pe care stiliștii vor să le audă atunci când veniți la programare, deoarece domeniul în care lucrează este unul cât se poate de serios iar ei nu se joacă atunci când vine vorba de părul vostru.

Care este sănătatea generală a părului și a scalpului meu?

Dacă vizitați același stilist de ani buni, probabil că vă place să vă petreceți ora pe scaun, discutând. Cu toate acestea, ar fi înțelept să puneți câteva minute deoparte pentru a discuta subiecte mai serioase, cum ar fi starea părului și a scalpului. „Stilistul ar trebui să-ți evalueze părul și scalpul pe o scară de la unu la cinci”, spune Dana Caschetta, stilistă.

Există un stil mai bun pentru forma feței mele și tipul și textura părului?

În loc să te complaci cu aceeași coafură pe care o consideri sigură și confortabilă de ani de zile, ieși din zona ta de confort, căutând sfatul stilistului tău. Șansele sunt, el poate recomanda o tunsoare mai îndrăzneață – și poate mai modernă -. A aduce fotografii cu o tunsoare este excelent pentru a oferi stilistului tău o idee despre ceea ce cauți, dar cererea personalizării este esențială.

Aceste produse conțin substanțe chimice nocive?

S-ar putea să te simți incomod să pui la îndoială hairstylistul cu privire la opțiunile sale de produs, dar poate fi bucuros că ai întrebat. Este important să-l întrebi pe stilistul tău dacă folosește produse care nu conțin sulfați și fără parabeni, spune Tim Abney, stilist veteran și director asociat de formare și dezvoltare la KEVIN.MURPHY, o linie de produse pentru păr împotriva testării pe animale.

Ce instrumente de styling am nevoie pentru a reproduce această coafură?

Nu doriți o tunsoare care să arate bine doar după ieșirea din salon – și nici un stilist bun nu vrea asta. Cereți-i să vă descrie pașii pe care îi face și să precizeze instrumentele și produsele pe care le folosește. Întreabă despre dimensiunea și forma periei și tipul de peri. „Nu uitați să întrebați și despre unelte fierbinți; este posibil ca în salon să fie folosite ondulatoare, perii rotative sau plăci de îndreptat părul și să fie necesare pentru a obține lookul perfect.

Care este baza șamponului și a balsamurilor folosite?

Asigurați-vă că programarea voastră face toți banii, aflând calitatea produselor utilizate. „Multe șampoane și balsamuri sunt pe bază de apă, spune Caschetta. „Apa va dilua orice ingrediente bune care ar putea fi în produs și vă poate usca și scalpul.” Unele șampoane și balsamuri, pe de altă parte, se bazează pe aloe de calitate farmaceutică, oferind umiditate și vindecare părului.

Cât de des trebuie să mă șamponez?

Gândiți-vă la îngrijirea părului la modul în care vă gândiți la îngrijirea pielii – nu există o soluție care să se potrivească tuturor. În același mod, unii oameni trebuie să se exfolieze mai des decât alții, așa că unii ar trebui să șamponeze mai mult decât alții. Stilistul vă poate examina tendința de îngrășare, mătreață și uscăciune a părului și vă poate recomanda un regim personalizat de șamponare. Întrebați din nou când se schimbă anotimpurile sau dacă începeți o nouă rutină de fitness.

Cum mă pot proteja de deteriorarea cauzată de căldură?

Cu excepția cazului în care v-ați născut cu părul natural perfect (caz în care suntem extrem de geloși!), Este posibil să petreceți o perioadă decentă de timp folosind instrumente de coafare calde precum uscătoare, ondulatoare. Vorbiți cu stilistul vostru despre rutina de zi cu zi și rugați-i să recomande măsuri de protecție pe baza alegerilor voastre. Dacă suferiți de deteriorare vizibilă, luați în considerare coafarea fără căldură.

Care este cea mai bună perie pentru tipul meu de păr?

Nu alegeți în grabă prima perie pe care o vedeți la magazin. Toată lumea ar trebui să găsească instrumentele corecte (perii, piepteni, etc.) pe care să le folosească acasă pentru a păstra sănătatea părului. Există sute de opțiuni unice de pieptene acolo, așa că asigurați-vă că al vostru este cel mai potrivit pentru textura părului și nevoile scalpului. „De exemplu, peria noastră de netezire are peri subțiri, de mistreț, împreună cu peri ionici întăriți, care ajută la susținerea uleiurilor naturale pe tot parul, oferind rezultate excelente la toate tipurile de păr, fără a deteriora structura părului.”

Sperăm că v-a plăcut articolul!

Nu uitați, dacă doriți să gestionați mai bine propriul salon, să aveți posibilitatea de programări online, SMS-uri automate către clienți, dar și o imagine clară asupra afacerii voastre, vă recomandăm Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din România!

 sursa imagine / sursa articol