liftingul buzelor

Astăzi vom discuta despre liftingul buzelor. Îmi amintesc reacţiile celor din jur când le vorbeam despre intervenţii de alungire a picioarelor, în urma cărora câştigai câţiva centimetri în plus şi păreai mai înaltă. Sau câte controverse am stârnit discutând despre fillere, care aveau să şteargă cearcănele, lentile de contact permanente care schimbau culoarea irisului sau abdominoplastii cu laser.

Şi probabil, aceleaşi priviri mirate le-aş întâlni şi azi, dacă le-aş vorbi despre cea mai nouă şi mai solicitată intervenţie în SUA: lifting-ul buzelor.

Chiar dacă la prima vedere, intervenţia pare un moft, medicii esteticieni de peste ocean ne asigură că nu e deloc aşa. Odată cu trecerea anilor, oasele feţei noastre se retrag, ceea ce face ca pielea să devină laxă.

Drept urmare, buza superioară poate deveni mai subţire, ceea ce automat ne face să arătăm mai în vârstă. În astfel de situaţii, un lifting al buzelor poate face diferenţa.

Deşi sună înfricoşător, procedura necesită o intervenţie chirurgicală minoră. Unii ar spune că merită să îţi înfrângi temerile întrucât la final, te ajută să-ţi recapeţi aspectul tânăr al chipului.

Alţii nici nu vor să audă de o incizie (chiar dacă e ascunsă sub nas), de ridicarea buzei superioare, de 21 de zile de vânătăi şi de anestezie locală.

Indiferent de ce reacţii stârneşte liftingul buzelor, dintr-un interviu cu un medic estetician american cu experienţă, care practică intervenţia pe pacienţii săi, am reţinut că nu doar volumul şi ridurile din jurul buzelor ne trădează vârsta.

Lungimea acestora, grosimea liniei definitorii şi culoarea sunt semne la fel de evidente. Şi chiar dacă momentan, o astfel de operaţie nu prezintă mare interes, specialiştii susţin ca va deveni la fel de banală ca o procedură de mărire a buzelor.

Ce este liftingul buzelor?

Pe scurt: este o procedură chirurgicală permanentă pentru a crește cantitatea de volum a buzelor, ajutându-le să pară tinere și pline. Procedura durează mai puțin de o oră – uneori chiar douăzeci de minute – și se efectuează sub anestezie.

Tehnic vorbind, liftingul buzelor necesită ca un chirurg cosmetic să scoată o ceașcă de țesut de sub nas. Cicatricea este ascunsă chiar sub nas, într-o linie fină, aproape în formă de cioc. Cicatricea nu este nimic de care să vă faceți griji: aceasta este bine ascunsă în umbra de sub nas.

La ce să ne așteptăm după liftingul buzelor?

Nu veți sta pe margine mult timp. Cicatricea se va vindeca și se va estompa total într-un an. Este posibil să aveți nevoie de una până la două săptămâni de concediu din calendarul social, dar orice cicatrice poate fi acoperită cu fond de ten în două săptămâni de la operația dvs.

Ca și alte proceduri chirurgicale, liftingul buzelor are pericolele lui: sângerarea, infecția și cicatrizarea nedorită sunt posibile. Cu toate acestea, o îngrijire atentă împiedică aceste posibilități.

Iată un video cu întreaga procedură.

Sperăm că v-a placut articolul!

Nu uitaţi, dacă doriţi să gestionaţi mai bine propriul salon, să aveţi posibilitatea de programări online, SMS-uri automate către clienţi, dar şi o imagine clară asupra afacerii voastre, vă recomandăm Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din România!

sursa imagine / sursa articol