liftingul

Liftingul pentru sprancene nu e in niciun caz noul copil din blocul de proceduri cosmetice – oamenii apeleaza la ele de zeci de ani.

Sunt la moda la Hollywood si pe toate retelele sociale chiar acum; la ultima cautare, #browlift a avut peste 577.000 de postari.

Noile tehnici chirurgicale au facut din acest lucru ceva ce cauta din ce in ce mai multi tineri – o procedura chirurgicala relativ minora care poate avea un impact mare atunci cand vine vorba de aspectul dvs. general.

Ce este liftingul sprancenelor?

Mai simplu spus, este exact ceea ce se aude: O ridicare a sprancenelor este o procedura chirurgicala in care scopul este de a ridica sprancenele cazute pentru a ajuta la intinerirea intregii zone a ochilor.

Este adesea denumit si ridicarea fruntii, desi acest lucru este mai aplicabil tehnicilor chirurgicale mai vechi si conoteaza si o demografie mai veche.

In zilele noastre, se efectueaza liftingul sprancenelor la pacientii mai tineri pur si simplu pentru a accentua zona ochilor.

Cu alte cuvinte, desi intra cu siguranta in categoria unei proceduri anti-imbatranire, se poate face, de asemenea, pur si simplu pentru a va imbunatati aspectul.

Avantajele unui lifting al sprancenelor

Intinereste partea superioara a fetei si zona ochilor.

Poate restabili pozitia naturala a unei sprancene care scade din cauza varstei, geneticii sau traumei.

La femei, spranceana ar trebui sa stea chiar la nivelul osului orbital sau chiar deasupra acestuia.

Pe masura ce imbatranim si pielea noastra pierde colagen si elastina, aceasta incepe sa se lase, ceea ce poate duce la caderea usoara a sprancenei.

Un lifting al sprancenelor este pur si simplu o modalitate de a ridica sprancenele inapoi pana la pozitia corecta.

Acest lucru deschide ulterior intreaga zona a ochilor si poate chiar netezi putin ridurile de deasupra fruntii, rezultand un aspect general mai tineresc.

Dar, multi pacienti in zilele noastre isi doresc o spranceana ridicata pur si simplu din motive estetice, mai degraba decat pentru a combate caderea.

Liftingul chirurgical al sprancenelor VS ridicarea sprancenelor cu botox

Trecerea sub ac este o alta modalitate de a crea un efect similar, fara interventia chirurgicala, desi volumul de lifting al sprancenelor realizat va fi mult mai mic.

Injectiile cu Botox directionate pot fi o optiune de tratament rezonabila pentru cei care cauta doar un pic de ridicare.

Neurotoxina este injectata in coada sprancenei, unde muschiul ar trage-o in jos, ridicand-o in cele din urma.

Retineti ca rezultatele vor dura doar cateva luni – trei pana la patru, maxim – dupa care va trebui sa vi se faca injectii repetate.

In aceasta nota, merita subliniat faptul ca, desi liftingul chirurgical pentru sprancene are rezultate mult mai durabile, nu este o solutie permanenta.

Pielea va continua sa piarda elasticitatea odata cu inaintarea in varsta si poate ajunge sa se lase din nou.

Cum sa va pregatiti pentru liftingul sprancenelor

Vorbind despre Botox, nu e recomandat inainte de o ridicare chirurgicala a sprancenelor.

Botoxul poate provoca modificari in pozitionarea sprancenelor si ele trebuie sa fie in cea mai naturala stare posibila pentru a oferi un rezultat natural.

De asemenea, veti dori sa evitati administrarea de medicamente, cum ar fi ibuprofenul, timp de doua saptamani inainte, precum si sa nu mai beti alcool cu o saptamana inainte pentru a reduce la minimum probabilitatea de vanatai.

La ce sa ne asteptam in timpul liftingului sprancenelor

In general, este o procedura destul de rapida.

O ridicare a sprancenelor se poate face fie sub anestezie locala, fie prin sedare IV si va dura aproximativ o ora.

Desi exista multe tehnici diferite, de obicei se efectueaza o ridicare laterala a sprancenei, in timpul careia se creeaza o mica incizie in par.

Un tunel este creat pana la spranceana, iar tesutul conjunctiv profund care tine sprancenele in loc este apoi ridicat.

Cusaturile mici suspenda fruntea in pozitia dorita si incizia este inchisa.

Odata vindecata, este imperceptibila.

Efecte secundare

Recuperarea este destul de usoara, cele mai frecvente efecte secundare fiind unele dureri usoare de cap, greata posibila si vanatai in jurul locului chirurgical, insa toate acestea ar trebui sa se disipeze destul de repede. Un alt efect secundar potential este pierderea parului in jurul inciziei.

Ingrijirea de dupa

Planificati o durata totala de recuperare de aproximativ o saptamana.

Va trebui sa dormiti cu capul usor ridicat in prima saptamana si sa va intoarceti la o saptamana dupa operatie pentru a fi indepartate cusaturile.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol