make-up artist

Cum să devii un make-up artist de succes cu o carieră plină de reușite

Deci, vrei să devii un make-up artist profesionist, dar nu știi să fii un profesionist în machiaj. Primul pas pentru a deveni un make-up artist de succes este să identifici un sens clar al direcției și să decizi ce fel de profesionist vrei să fii. Ce fel de artist de machiaj vrei să devii? Haideți să explorăm opțiunile de carieră ale artistului de machiaj.

Este important să înțelegeți că fiecare opțiune are pro și contra, în funcție de stilul de viață pe care doriți să îl aveți. Pentru a fi cel mai bun, trebuie să iubești absolut ceea ce faci pentru că, deși este o industrie plină de farmec, este, de asemenea, o muncă grea. Pentru a reuși, trebuie să fiți și pasionați de latura de afaceri a postului și să vă pregătiți pentru timpul și efortul necesar pentru realizarea acestuia. Orele implicate pentru filme și scurt-metraje sunt lungi și așteptările sunt mari, dar pentru cei care sunt talentați și determinați recompensele sunt extraordinare.

Acest ghid vă va ajuta să vă pregătiți și să deveniți educați despre cum să fiți un respectat profesionist pentru shootinguri, filme, TV și reclame. Cariera ta de make-up artist abia așteaptă să înceapă.

Alege ce fel de make-up artist vrei să fii

Ca make-up artist profesionist, există mai multe direcții pe care le puteți lua în funcție de ce tip de artist doriți să deveniți. Acestea fiind spuse, este înțelept să obțineți o anumită experiență în primele trei opțiuni pe care le aveți, pentru a deține mai multă pregătire și pentru a confirma unde se află pasiunea voastră și unde excelați.

Fiți deschiși și gata să învățați în orice situație care se poate prezenta. Căutați sfaturi de la experți mai vechi, consacrați în industria frumuseții. Este posibil să doriți să căutați artiști de machiaj de mireasă, fotografi din industrie, reprezentanți ai contorilor de machiaj pentru branduri de make-up-uri, artiști de machiaj de salon și artiști de machiaj independenți care sunt dispuși să împărtășească cunoștințele lor.

Explorarea opțiunilor de carieră

Unele dintre aceste opțiuni de make-up artist pot să vă ofere un trai constant săptămânal și să ofere experiența de care aveți nevoie pentru a vă construi portofoliul pentru a avansa în industrie. Rețineți că, în cele din urmă, va trebui să construiți fie un portofoliu pentru artiști de machiaj, fie o un filmuleț demo.

Make-up artist pentru magazine

Această meserie este un mod perfect de a câștiga experiență în industrie. Încercați să obțineți un loc de muncă cu unul dintre cele mai cunoscute mărci de artiști de machiaj. În loc să lucrați pentru magazinele reale, lucrați pentru a obține un interviu cu brandul de make-up artist, pentru a deveni unul dintre artiștii lor profesioniști în magazin. Acest lucru poate oferi un venit constant în timp ce vă oferă o anumită flexibilitate pentru a vă construi portofoliul și pentru a vă întâlni cu fotografi și companii de producție. Acest loc de muncă poate implica vânzări și este de obicei bazat pe comisioane.

Make-up artist de mireasă

 Creați-vă o carte de vizită și contactați fotografii mireselor locale și magazinele cu rochii de mireasă. Întrebați-i dacă folosesc sau recomandă artiștii de machiaj. Acest tip de lucrări artistice implică efectuarea de consultări și derularea pre-nuntă. Dacă nu aveți încă portofoliul vostru, încercați să ajutați mai întâi un artist de mireasă care lucrează în timp ce vă construiți portofoliul.

Servicii de salon și machiaj la domiciliu

Saloanele de înfrumusețare superioare vor avea, de obicei, o zonă pentru ca un artist de machiaj pro să aplice machiaj pentru clienții care participă la evenimente speciale, precum nunți și petreceri. Make-up artistii din salon pot fi, de asemenea, solicitați să ofere tutoriale de machiaj. Verificați în zona voastră saloanele care angajează artiștii de machiaj și stabiliți o întâlnire cu managerul salonului pentru a discuta despre realizarea machiajului pentru clienții salonului sau, eventual, închirierea unei zone pentru furnizarea de machiaj profesionist cu opțiunea de a vinde lecții de machiaj și linia pro-machiaj pe care o utilizați.

Producție media

Film, televiziune și reclame: un make-up artist care dorește să lucreze în oricare dintre aceste medii va trebui să achiziționeze minimum 600 de ore de lucru setate pentru a solicita calitatea de membru. Calea de producție media este de departe cea mai complexă opțiune de carieră în domeniul machiajului; este o suprafață foarte mare care oferă multe oportunități. Realizarea unui film poate dura săptămâni sau luni, în timp ce o emisiune TV obișnuită ar oferi un program de filmare săptămânal. Artiștii de machiaj producție media lucrează cu actori, producători și regizori. Veți lucra la un set mare de producție și veți interacționa îndeaproape cu alții din domeniul vostru, cum ar fi hairstilistii, designerii și designerii de costume.

Make-up artist de reviste

Un make-up artist care va lucra cu modele și fotografi angajați de reviste, companii de cataloage, prezentări de modă și editoriale. Majoritatea locurilor de muncă de make-up artisti editoriali sunt rezervate prin reprezentare de la o agenție și sunt filmate în studiouri și în locație. Pentru a lucra în redacție este nevoie de un portofoliu puternic; cu cât cartea voastră este mai bună, cu atât mai mare vi se va plăti munca. Avem tendința de a nu recomanda școlile de machiaj care spun că sunt specializate în modă / machiaj publicitar.

Sperăm că v-a plăcut articolul!

Nu uitați, dacă doriți să gestionați mai bine propriul salon, să aveți posibilitatea de programări online, SMS-uri automate către clienți, dar și o imagine clară asupra afacerii voastre, vă recomandăm Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din România!

sursa imagine / sursa articol