SPF

Daca veti sta la soare, este imperativ sa stiti ca aplicarea SPF peste machiaj va va ajuta sa va protejati pielea de razele UV si UVB daunatoare in mod constant pe tot parcursul zilei.

Desi pare o idee buna, in teorie, adevarata intrebare este: cum putem re-aplica SPF peste machiajul nostru fara a-l distruge?

Incepeti cu o baza SPF solida

In primul rand, inainte de aplicarea machiajului, este imperativ un SPF puternic ca baza pentru a va asigura ca pielea este protejata de la inceput.

Acesta ar trebui sa fie ceva care este inradacinat in rutina noastra de ingrijire a pielii si sa nu fie negociabil.

Cel mai bun mod de a aborda protectia solara si machiajul este de a pune o baza solida de protectie solara inainte de a aplica orice machiaj.

In acest fel, nu depindeti de o protectie solara pe care o aplicati deasupra machiajului pentru a face toata munca.

Folositi o protectie solara pudra

Improspatati-va situatia SPF aplicand o protectie solara usoara sub forma de pudra deasupra machiajului atunci cand trebuie sa adaugati ceva in plus.

Se recomanda formule de pulbere pe baza de minerale.

Formulele pulbere sunt concepute pentru a depasi machiajul si pentru a va mentine protejat, deoarece daca nu aplicati din nou protectia solara, este ca si cand nu l-ati fi aplicat niciodata, datorita faptului ca protectia solara se degradeaza in cateva ore de aplicare.

Re-aplicarea SPF pudra este un lucru destul de usor de facut; tot ce aveti nevoie este sa il aplicati usor pe toata fata printr-o miscare circulara pana cand este amestecat eficient.

Fiti generosi cu spray-ul de setare SPF

Cand descoperiti ca pielea are nevoie de o reimprospatare SPF, mergeti mai departe si folositi un spray de reglare pe care il puteti aplica cu usurinta pe toata fata si pe machiaj in timpul aparitiei soarelui.

Cat de des ar trebui sa aplicati din nou aceasta metoda?

Recomandarea este: Ar trebui sa aplicati din nou protectie solara deasupra machiajului la fiecare 30 de minute daca sunteti direct expusi la soare sau la fiecare doua pana la trei ore daca nu sunteti expusi direct la soare.

Deci, practic, daca sunteti la piscina sau plaja, asigurati-va ca va folositi in permanenta SPF-ul racoritor si, daca sunteti pur si simplu afara, la fiecare cateva ore este bine.

Stergeti SPF-ul vechi inainte de reaplicare

Stergerea protectiei solare obisnuite de deasupra machiajului cu ajutorul unui burete este, de asemenea, o optiune adecvata si eficienta pentru re-aplicarea SPF.

Puteti face acest lucru cu un burete uscat sau ceva de genul Beauty Blender usor umed.

Se mai recomanda purtarea de palarii cu margini largi, ochelari de soare cu protectie UV, statul la cat mai multa umbra posibila, evitarea soarelui in mijlocul zilei si purtarea hainelor care nu absorb raze solare.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol