microneedlingul

Dacă începeți cercetarea de microneedling cu o căutare de imagini pe Instagram sau Google, veți fi probabil speriați. Fotografiile sunt alarmante, deoarece procedura presupune perforarea pielii cu ace mici care atrag sânge. Lipind o grămadă de ace pe față s-ar putea să nu pară o idee bună, dar procesul declanșează o reacție de întinerire care lasă mulți oameni șocați cu privire la rezultate.

Ce este Microneedlingul?

Microneedling este o practică cosmetică folosită pentru a trata o serie de probleme ale pielii. „A fost practicat de mai bine de 20 de ani ”, spune Manish Shah, MD, un chirurg plastic certificat în Denver. Odată cu evoluția echipamentelor și tehnicilor, microneedlingul a devenit mai răspândit în cadrul practicilor de îngrijire a pielii. Poate ați auzit de microneedling ca fiind denumită terapie de inducție de colagen, ace de piele sau inducție percutană de colagen, spune Shah.

Ideea este de a îmbunătăți felul în care arată și se simte pielea. Potrivit lui Shah, microneedling-ul poate ajuta cu aceste probleme:

  • Cicatrici de acnee
  • Linii fine
  • Ridurile
  • Pori mari
  • Hiperpigmentarea și petele solare
  • Elasticitate pierdută
  • Textura neuniformă a pielii
  • Vergeturi
  • Tonuri neregulate ale pielii

Cum funcționează microneedlingul?

Microneedlingul presupune perforarea pielii cu ace mici, potrivit Emory Aesthetic Center. Dacă aveți procedura efectuată în cabinetul unui dermatolog, pielea va fi amorțită înainte de tratament pentru a elimina sau cel puțin pentru scăderea durerii și disconfortului, spune Shah. „Și atunci se folosește un instrument similar cu un dermaroller, pentru a insera ace mici din oțel inoxidabil în piele pentru a provoca microinjurii sau perforații”, spune Shah.

În urma acestor mici abraziuni, pielea ameliorează producția de colagen pentru a se vindeca, potrivit unui studiu publicat în martie 2017 în Chirurgia Dermatologică. „Scopul este ca daunele cauzate de ace să-ți stimuleze corpul să trimită agenți de vindecare sub formă de elastină și colagen în zona de tratament pentru a repara pielea”, spune Shah.

Tratamentul va dura între 10 și 20 de minute, deși va trebui să se tamponeze mai mult timp dacă primiți anestezie topică, potrivit unui studiu publicat în numărul de iulie-august 2016 al Indian Dermatology Online Journal. Shah spune că de obicei sunt necesare mai multe sesiuni, distanțate la o lună între ele. Acele vor fi introduse mai adânc în piele la fiecare sesiune următoare, deoarece pielea va deveni mai groasă și mai capabilă să reziste la o penetrare mai profundă în timp.

Beneficiile pielii după microneedling

Principalul beneficiu este creșterea producției de colagen; colagenul combate ridurile, iar nivelul de colagen scade în mod natural odată cu vârsta, conform Clinicii Cleveland. „Orice intervenție care încurajează sinteza crescută de colagen poate face pielea să arate și să acționeze mai tânără”, spune Shah. Un studiu publicat în august 2018 în The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology a avut participanții la studiu la patru sesiuni de microneedling la o lună de distanță. După tratamentul final, au observat îmbunătățiri semnificative ale liniilor, ridurilor, texturii pielii și laxității pielii.

Microneedlingul poate ajuta, de asemenea, la tratarea cicatricilor de acnee, deoarece acele pot descompune țesutul cicatricial întărit și încuraja să se reconstruiască, potrivit studiului jurnalului online de dermatologie online din iulie-august 2016. Un studiu publicat în numărul de iulie-septembrie 2019 al Jurnalului Ayub Medical College, Abbottabad a explorat efectul a patru sesiuni de microneedling asupra a 50 de persoane cu cicatrici de acnee. După două luni, toată lumea a văzut îmbunătățiri, oricât de grave erau cicatricile.

Microneedlingul vs. alte tratamente cosmetice

Ca și microneedlingul, peelingurile chimice pot îmbunătăți textura, liniile fine, porii, acneea și cicatricile pentru acnee, și de obicei necesită tratamente multiple, spune Pierre. „Tratamentele cu laser pot oferi, de asemenea, beneficii similare, dar pot face acest lucru mai rapid [decât microneedling]”, explică el. „În funcție de laser, s-ar putea să ajungeți cu mai multe opriri, dar să necesitați mai puține tratamente.”

Potrivit unui studiu publicat în martie 2018 în Dermatologic Surgery, microneedlingul este o alternativă bună la refacerea pielii cu laser și peelingul chimic profund, deoarece oferă rezultate semnificative, cu o recuperare rapidă și puține efecte secundare.

Sperăm că v-a placut articolul!

Nu uitaţi, dacă doriţi să gestionaţi mai bine propriul salon, să aveţi posibilitatea de programări online, SMS-uri automate către clienţi, dar şi o imagine clară asupra afacerii voastre, vă recomandăm Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din România!

sursa imagine / sursa articol