hialuronic

Exista anumite mituri in industria frumusetii.

Vitamina C poate curata petele de pe ten iar acidul hialuronic hidrateaza – sau nu?

Dupa cum se dovedeste, exista multe despre acidul hialuronic de care nu eram constienti – cum ar fi diferenta dintre acesta si hialuronatul de sodiu (care este de fapt o roca sarata).

Sau cum serul „99% acid hialuronic” pe care l-ati cumparat nu este deloc 99% acid hialuronic, ci mai degraba un amestec de acid hialuronic si apa.

 

BENEFICII PRINCIPALE: Hidrateaza pielea, reduce aspectul ridurilor, reaprovizioneaza umiditatea celulelor, accelereaza vindecarea ranilor.

CINE TREBUIE SA IL UTILIZEZE: In general, acidul hialuronic este sigur pentru toate tipurile de piele, dar este util in special pentru cei cu pielea uscata.

Cu toate acestea, cei cu rozacee sau eczeme ar putea dori sa testeze plasturele HA pentru a se asigura ca nu irita pielea.

CAND IL PUTETI UTILIZA: Acidul poate fi aplicat de doua ori pe zi local, dimineata si noaptea in timpul rutinei de ingrijire a pielii, dar acidul hialuronic injectabil trebuie administrat de catre un medic.

FUNCTIONEAZA BINE CU: Vitamina C, vitamina B5 si acidul glicolic.

NU UTILIZATI CU: Nu exista reactii negative cunoscute cu acidul hialuronic.

Ce este acidul hialuronic?

In primul rand, ce este mai exact acidul hialuronic? Pentru inceput, este o molecula care se gaseste in mod natural in pielea ta, precum si in tesutul conjunctiv din corpul tau.

Acidul hialuronic este o polizaharida naturala care se gaseste in corpul uman.

Actioneaza ca un agent de amortizare si lubrifiere pentru articulatii, nervi, par, piele si ochi.

Beneficiile acidului 

Motivul pentru care industria de frumusete il iubeste atat de mult consta in capacitatea sa aparent magica de a retine hidratarea.

Lipsa de hidratare este unul dintre principalii vinovati ai imbatranirii pielii, motiv pentru care acest ingredient este un lucru obligatoriu atunci cand vine vorba de repararea barierei de hidratare a pielii tale.

Pastreaza prospetimea: acidul hialuronic ajuta la refacerea si mentinerea umezelii celulare, ducand la o piele hidratata si plina.

Reduce aspectul ridurilor: Deoarece pielea deshidratata este una dintre principalele cauze ale ridurilor, acidul hialuronic reaprovizioneaza umezeala pierduta si ajuta la reducerea aspectului oricarei linii fine.

Optiune sigura pentru injectare: Deoarece compozitia acidului este atat de strans legata de substantele din corpul nostru, functioneaza bine ca injectie care nu provoaca iritatii majore.

De asemenea, poate adauga volum in zone precum buzele si obrajii, care pierd in mod natural volum in timp.

Absorbtie rapida: spre deosebire de unele produse de ingrijire a pielii, acidul hialuronic se absoarbe rapid in piele, ceea ce inseamna ca pierdeti mai putin produs.

Non-iritant: In cea mai mare parte, acidul nu este iritant si sigur pentru utilizare cu toate tipurile de piele.

Injectabil pe termen scurt: Cand este utilizat ca injectie, acidul hialuronic dureaza aproximativ un an.

Se dizolva in mod natural, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa intrati pentru a indeparta umplutura de catre un medic.

Forme multiple de utilizare: deoarece puteti utiliza acid hialuronic local, il puteti injecta sau luati ca supliment, exista o multime de optiuni pentru cum si cand il utilizati.

Disponibil fara prescriptie medicala: spre deosebire de unele ingrediente pentru ingrijirea pielii, produsele cu acid hialuronic sunt disponibile in majoritatea farmaciilor.

Efectele secundare ale acidului 

In general, nu exista efecte secundare cunoscute ale acidului hialuronic – cel putin, versiunile topice.

Dar, este adesea folosit ca agent de umplere si, prin urmare, poate provoca reactii adverse.

S-ar putea sa existe umflaturi. Dar, intrucat HA este atat de strans legat de substantele naturale care se afla deja in organism, majoritatea reactiilor provin din injectia in sine, nu de la acid.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol