peria

Desi indreptarea parului cu peria ar putea arata mereu bine, o uscare de par de calitate, ca la salon, nu este o tinta usoara de atins acasa.

Daca ati incercat vreodata sa reproduceti abilitatile stilistilor acasa, stiti deja ca acest lucru este adevarat. Tragerea suvitelor, incurcarea si bratele obosite – am fost cu totii acolo.

Pasul 1: Incepeti din dus

Orice coafura buna incepe cu un sampon – parul trebuie sa fie umed inainte de a-l sampona, urmat de un balsam (care, in general, trebuie aplicat doar pe lungimile si varfurile parului).

Tipul de sampon si balsam pe care il alegeti va avea cu siguranta un impact asupra rezultatului.

O indreptare de par cu peria are nevoie de fundamentul potrivit.

S-ar putea sa para evident, dar acest lucru inseamna alegerea unui sampon si a unui balsam care este formulat pentru a raspunde propriilor tipuri de par si preocupari (adica electrizare, volum, varfuri despicate, par decolorat etc.).

Pasul 2: Pregatirea

Dupa ce ati iesit din dus, exista doi sub-pasi importanti pe care doriti sa-i faceti pentru a va pregati parul pentru coafarea la perie.

Mai intai, indepartati excesul de umiditate.

Vrei ca parul tau sa fie putin umed inainte de a folosi uscatorul, pentru a minimiza perioada de timp in care parul tau este expus la caldura; o expunere prea mare nu numai ca va provoca electrizare, dar poate provoca si daune in timp.

Mai putin timp petrecut la uscat inseamna, de asemenea, ca procesul general va fi mai rapid si, prin urmare, bratele si coatele vor fi mai putin susceptibile de a obosi.

Nu incercati niciodata sa uscati firele 100% umede.

Pasul 3: Aplicati protectie impotriva caldurii

Odata ce parul tau este umed si descurcat, este timpul sa aplici un agent de protectie impotriva caldurii. Daunele cauzate de caldura in timp pot provoca ruperea intr-o masura care nu poate fi reparata.

Protectoarele impotriva caldurii functioneaza, in esenta, pentru a sigila cuticula parului si, astfel, il protejeaza impotriva deteriorarii.

Acest pas este important pentru toata lumea, indiferent de tipul de par si este deosebit de important pentru a ajuta la mentinerea sanatatii si a nuantei parului tratat cu culoare.

In plus, fata de daunele mentionate anterior, caldura directa catre par, fara protectie impotriva caldurii, va face ca culoarea sa se estompeze.

La fel ca in cazul samponului si balsamului, veti dori sa cautati un agent de protectie impotriva caldurii potrivit pentru tipul dvs. de par.

In termeni simpli, textura si tipul parului dvs. vor determina ce tip de protectie utilizati – crema, spray sau ulei.

De exemplu, cineva cu par fin nu ar vrea sa foloseasca un protector mai greu, pe baza de ulei.

Intreaba-l intotdeauna pe stilistul tau ce tip de protectie recomanda parului tau.

Pasul 4: Uscatul dur

Inainte de a va lua peria de coafat, urmatorul pas este sa uscati parul  la setarea medie, pana cand parul este uscat aproximativ 60 pana la 70%.

Aceasta inseamna practic utilizarea degetelor si o temperatura medie sau scazuta pentru a oferi parului o uscare complet inainte de a incepe sa lucrati in sectiuni.

Pasul 5: Alegeti instrumentele potrivite

Odata ce parul este uscat cel putin 70%, este timpul sa folosesti peria si feonul cu capat special si sa te apuci de treaba.

Duza concentratorului este adevarata cheie pentru obtinerea rezultatelor la nivel de salon. Concentreaza aerul si ajuta la directionarea fluxului de aer exact unde vrei sa ajunga.

Este unul dintre cele mai importante accesorii atunci cand iti usuci propriul par, mai ales atunci cand incerci sa intri in acele zone greu accesibile.

Acest flux de aer concentrat ajuta, de asemenea, la intinderea cuticulei parului, astfel incat sa fie mai stralucitoare si mai putin incretita.

Tipul de perie de par pe care o utilizati este, de asemenea, important.

Desi acest lucru se reduce adesea la preferinta personala, periile de par de mistret sunt considerate, in general, standardul de aur.

Periile de par de mistret sunt grozave deoarece netezesc parul mai mult decat o perie din plastic sau sintetica.

In ceea ce priveste uscatorul propriu-zis, cand uscati parul cret, folositi un uscator ionic.

Daca aveti parul mai fin, care are nevoie de mai mult volum, folositi un uscator traditional, nu ionic.

Pasul 6: Sectionare si stilizare

Impartiti parul in sectiuni de un centimetru (clemele sunt utile aici) si uscati fiecare sectiune cu duza concentratorului indreptata in jos pentru a mentine cuticula parului neteda.

Daca folositi o perie rotunda, rulati sectiunea [parului] in jurul periei si aplicati caldura.

Nu scoateti peria din suvita pana cand sectiunea respectiva s-a racit.

Apoi, repetati cu rabdare acest proces de sectionare in jurul capului pana cand ati terminat.

Mai usor de spus decat de facut, stim!

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol