Pielea fara imperfectiuni are nevoie de acest ingredient indispensabil

pielea

Cand vine vorba de ingrediente de combatere a acneei, nume mari precum acidul salicilic, retinolul si peroxidul de benzoil sunt primii care ne vin in minte.

Si pe buna dreptate – acestia sunt, fara indoiala, unii dintre cei mai eficienti adversari.

Dar exista un alt ingredient natural, versatil, care ar merita sa fie incorporat in cautarea tenului curat – uleiul de sofranel.

ULEI DE SOFRANEL

TIP DE INGREDIENT: Ulei pe baza de plante

PRINCIPALELE AVANTAJE: Hidrateaza pielea si este bogat in antioxidanti de protectie.

De asemenea, are efecte antiinflamatorii si ajuta la promovarea vindecarii ranilor, ceea ce poate ajuta la reducerea dimensiunii punctelor negre si a punctelor albe.

CINE O TREBUIE SA O UTILIZEZE: Este foarte bine tolerata si necomedogena, deci aproape oricine o poate folosi.

FUNCTIONEAZA BINE CU:  Se asociaza foarte bine cu vitamina C, un alt antioxidant puternic.

NU UTILIZATI CU: Functioneaza bine impreuna cu aproape orice alt ingredient pentru ingrijirea pielii.

Ce este uleiul de sofranel?

Sofranul, cunoscut si sub numele de Carthamus tinctorius, este o planta cu flori cunoscuta sub numele de„ planta veche de 4.000 de ani ”.

Are o istorie lunga de utilizari variate, inclusiv in scopuri culinare (uleiul de sofran este considerat pe scara larga ca fiind unul dintre cele mai sanatoase uleiuri cu care puteti gati), ca vopsea pentru textile (datorita tonului bogat, galben-portocaliu-rosu al uleiului ) si ingrijirea pielii.

Uleiul de sofranel este fabricat in mod special din presarea la rece a semintelor florii.

Beneficiile uleiului de sofranel pentru pielea ta

Nu exista (evident) lipsa de uleiuri de ingrijire a pielii pe baza de plante, fiecare cu propria lista speciala de argumente pro si contra.

Acestea fiind spuse, uleiul de sofranel are cateva caracteristici unice care il ajuta sa se distinga de restul multimii.

Sofranul este unul dintre putinele uleiuri care, ca ingredient de sine statator, are o compozitie benefica de acizi grasi pentru piele.

Daca este presat la rece si procesat corespunzator, uleiul de sofranel are un nivel mai ridicat de proprietati antioxidante si antimicrobiene decat multe alte uleiuri utilizate in mod obisnuit in ingrijirea pielii.

Are proprietati antioxidante: acestea provin atat din vitamina E gasita in mod natural in uleiul de sofranel, cat si din flavonoide unice.

Este un antimicrobian natural: cercetarile indica faptul ca aceste proprietati, combinate cu efectele de vindecare a ranilor din uleiul de sofranel, pot fi utile in tratarea leziunilor cutanate.

Aceste atribute sunt un plus major atunci cand vine vorba de tratarea acneei.

Ofera beneficii variate pentru pielea acneica: toate beneficiile de mai sus combinate fac din uleiul de sofranel un castig major pentru eruptiile cutanate cu care se lupta oamenii.

In primul rand, este considerat necomedogen, deci exista mai putina ingrijorare pentru porii infundati. Efectele antibacteriene sunt utile, desigur, in timp ce proprietatile antiinflamatorii pot ajuta la calmarea sau reducerea rosetei pielii.

Si, desi acestea sunt atribute excelente pentru cei cu pete mari, inflamate, uleiul de sofran poate fi, de asemenea, o optiune buna pentru cei care vor sa scape de punctele negre si punctele albe.

Acest lucru se datoreaza uneia dintre caracteristicile distinctive unice ale uleiului de sofranel, o cantitate extrem de mare de acid linoleic – in jur de 70%.

Aceasta este, fara indoiala, componenta„ erou ”pentru prevenirea acneei, deoarece uleiul de sofranel poate ajuta la reducerea dimensiunii punctelor negre si a punctelor albe.

Cum se utilizeaza uleiul de sofranel pe pielea noastra

Calitatea conteaza – foarte mult.

Uleiul trebuie sa fie in cea mai pura forma posibila, adica procesata la rece.

Cheia pentru a obtine cele mai multe beneficii din uleiul de sofranel este sa ne asiguram ca nu este transformat in ceva ce natura nu a intentionat niciodata sa fie.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol

2021-08-20T09:02:57+00:00