pielea

Pielea erupe in roseata, intepaturi, arsuri sau mancarimi daca va uitati doar de cateva ori in oglinda.

Cel putin asa se poate simti viata de zi cu zi cand ai pielea problematica.

Cu toate ca „sensibil” este un termen vag, aceasta caracteristica este mai frecventa in randul persoanelor cu afectiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea si eczema.

Indiferent de situatia pe care o aveti cu pielea sensibila – diagnosticat sau nu cu starea pielii – veti dori sa va reevaluati rutina de ingrijire, pentru a o imbunatati.

Afla ce poti sa faci sau sa nu faci ca sa iti protejezi pielea!

Produsele de ingrijire a pielii sunt prea dure

Cand va curatati pielea, incercati sa fiti cat mai delicate si blande.

Folosirea unui detergent exfoliant va fi prea mult pentru pielea sensibila, chiar daca simtiti ca aveti nevoie de acestea.

Exemple de ingrediente gasite intr-un produs de curatare care exfoliaza sunt alfa hidroxi acizi, cum ar fi acidul glicolic, si exfoliatori fizici, cum ar fi un exfoliant facial facut cu granule.

Solutia: Incercati un produs de curatat care nu contine sapun sau parfum (cautati pe eticheta oricare dintre urmatoarele: pH neutru, fara sapun, hipoalergenic, bland sau sensibil).

Evitati un retinoid pentru pielea problematica

Retinoizii sunt derivati ai vitaminei A si este probabil ca ati auzit acestia numindu-se un ingredient standard pentru ingrijirea pielii.

Atunci cand sunt aplicati pe piele, retinoizii maresc rotatia celulelor pielii si stimuleaza productia de colagen, dezvaluind pielea mai stralucitoare de dedesubt si reducand aspectul ridurilor.

Dezavantajul lor: sunt cunoscuti pentru efectele lor secundare, si anume roseata si peelingul, care se intampla adesea, initial din cauza faptului ca pielea nu s-a obisnuit cu tratamentul inca.

Solutia: Recomanda retinaldehida, care este un precursor al unui retinoid.

Deoarece enzimele pielii trebuie sa-l transforme mai intai in acid retinoic (un tip de retinoid), acesta nu este la fel de puternic si, prin urmare, actioneaza mai bland.

Va bazati pe frumusetea „naturala”

Daca ati vazut trendul de a practica asa-numita frumusete curata sau naturala, s-ar putea sa fiti tentati sa va aruncati produsele existente in favoarea optiunilor organice, pe care multi oameni le considera cele mai bune pentru pielea sensibila. Dar asta nu este adevarat.

Acestea sunt ingrediente la care puteti avea reactii alergice sau iritante, la fel cum puteti avea pentru orice alt ingredient.

Solutia: Ramaneti fidele marcilor incercate si adevarate pentru pielea sensibila, cum ar fi Dove, Eucerin, Vaseline.

Aceste marci se concentreaza pe crearea de produse care nu sunt iritante. Sunt adesea fara parfum si coloranti si hipoalergenice.

Folositi tipul gresit de protectie solara

Regula generala este de a utiliza o protectie solara SPF 30 in fiecare zi, fie ca ploua afara sau e senin, deoarece acest lucru va va ajuta sa va protejati de arsurile solare, cancerul de piele si imbatranirea premature a pielii.

In mod ideal, pentru pielea sensibila, acestea includ oxid de zinc sau dioxid de titan.

Comparativ cu produsele de protectie solara chimica, aceste ingrediente minerale tind sa fie mai putin iritante si mai putin reactive pentru tipurile de piele sensibila.

In trecut, oamenii fugeau de aceste formule pentru ca erau cunoscute pentru ca lasau o culoare alba pe piele din cauza mineralelor din interior.

Acum, au parcurs un drum lung. Dimensiunea particulelor acestor molecule a fost imbunatatita si este mult mai mica, reusind sa fie absorbita usor in piele.

Folositi prea multe produse de ingrijire a pielii

Poate fi dificil atunci cand vedeti cel mai recent si cel mai bun produs pe retelele de socializare (sau chiar o masca de piele DIY la domiciliu).

Problema este numarul mare de produse pe care le utilizati, pentru ca numarul mai mare de ingrediente exista si cu atat este mai mare sansa ca ceva sa provoace o reactie intr-un ten sensibil.

Solutia: Asigurati-va ca utilizati doar o crema hidratanta simpla sau de baza usoara (adica: nu exista ingrediente active care sa fie concepute pentru a trata acneea sau care sa aiba un scop anti-imbatranire).

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol