pudra pulbereNimeni nu aplica machiaj cu speranta ca nu va dura toata ziua. Asadar, este firesc sa cercetam obsesiv cele mai indelungate produse – cele care vor ramane la munca, o noapte si poate chiar pe o furtuna de zapada.

Prin toate, am realizat un adevar absolut: pentru a va extinde machiajul, veti avea nevoie de un produs bun pentru finisaj.

Dar intrebarea ramane … care?

Probabil stiti de cele doua elemente principale de finisaj al machiajului: pudra si setting spray. Cel pe care il aplici depinde intr-adevar de tipul tau de piele si de finisajul pe care il vrei.

„Atat spray-ul de setare, cat si pudra sunt folosite pentru a-ti mentine machiajul in loc”, spune Kenny Screven, un influencer de frumusete si un artist de machiaj.

„Pot suna la fel, dar au cateva diferente cheie.” Screven spune ca pudra si setting spray-ul sunt potrivite pentru diferite situatii.

„Ceea ce fac si modul in care sunt aplicate sunt complet diferite”, spune el.

Cum asa? Sa disecam.

Pudra pulbere: Ce trebuie sa stiti

Keri Blair, un artist national senior la MAC Cosmetics, spune ca pudra pulbere este folosita de obicei pe fata in locurile in care doriti un finisaj mat.

„Pudra are o forma de pulbere libera, in general, si necesita aplicarea cu ajutorul unei pensule sau a unui puf”, spune ea.

Daca aveti piele grasa sau mixta

Daca aveti piele grasa sau mixta, sau machiajul dvs. tinde sa dispara pe parcursul zilei, este posibil sa preferati o pudra pulbere. Screven spune ca pudra pulbere poate fi folosita pentru a elimina uleiul, adesea exact acolo unde este nevoie, in loc de peste tot.

„Pudra pulbere poate ajuta la absorbtia uleiului suplimentar pe pielea ta si este perfecta pentru a tine fondul de ten in loc”, spune el. „Imi place, in general, sa aplic pudra pulbere dupa ce aplic fond de ten si corector pentru a-l ajuta sa se mentina.

Acest lucru ajuta sa lumineze ochiul de jos si sa pastreze produsul de fixare pe loc pentru o perioada mai lunga de timp. ”

Dilio spune ca o pulbere pe baza de talc sau pe baza de minerale este cea mai buna pentru a mentine mecanismele de absorbtie a pudrei contra uleiului. Blair este un fan al pudrelor cu ingrediente precum „silice, mica si amidon de porumb”, care „sunt minunate pentru a crea un efect moale, fara textura falsa asupra pielii, transparent si aproape nedetectabil.

„Destul de interesant, pudra de talc continua sa fie un demers ca o alternativa ieftina pentru pudra pulbere”, spune el.

Nuantele

Pudrele pulbere sunt disponibile in tone de nuante sau ca voal translucid, in functie de aspectul dorit. „Versiunile incolore sunt universale pentru toate tonurile pielii, in timp ce tipurile de nuante sunt folosite pentru incalzirea sau aprofundarea unui fond de ten”, spune Dino Dilio, instructor de machiaj la CMU College of Makeup Art & Design.

Cum se aplica pudra pulbere pentru setare

Dupa ce ti-ai ales pudra, stii ca poti sa aplici fara probleme peste tot, pe baza finisajului pe care il cauti. Blair explica exact cum se face:

Utilizati o pensula moale, pufoasa, cu un capat conic pentru a asigura o plasare uniforma.

Rotiti pensula in pulbere si aplicati-o in miscari circulare, acordand o atentie deosebita zonelor din jurul laturilor nasului si prin zona T (acestea sunt zone in care pielea devine mai uleioasa si produsul se poate uza mai repede).

Spray-ul de finisare: Ce trebuie sa stiti

In timp ce pudra pulbere este utilizata pentru a absorbi uleiul de peste tot sau doar in zonele cheie (cu un finisaj mai mat), un spray de finisare, potrivit Blair, „da un efect mai moale, cu o textura mai putin vizibila”.

Setarea cu ajutorul unui spray este utilizata pentru a mentine intregul aspect al machiajului – care include pudra pulbere, rimelul, chiar rujul. „Spray-ul de finisare se aplica pe toata pielea, nu doar machiajul pe fata”, spune Screven.

Daca aveti pielea uscata

Diferite spray-uri de setare functioneaza mai bine pentru diferite afectiuni ale pielii.

Spray-ul de finisare functioneaza cel mai bine pe pielea uscata, deoarece ofera hidratare. Exista tipuri diferite de spray-uri de acest gen – unele hidrateaza, altele matfiaza dar nu usuca, pe langa altele care au rol de iluminator.

Cel mai important este sa alegeti ce vi se potriveste tenului si preferintelor voastre, iar asta cu siguranta va va face sa va simtiti frumoase!

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine / sursa articol