mare

La inceputul acestui an, videoclipul unui utilizator TikTok a strans rapid peste 4 milioane de vizionari cand a folosit un spray de sare de mare DIY pentru a-si curata acneea.

Daca ceea ce este nevoie pentru a obtine o piele curata este doar sarea de mare si apa? Suna prea bine pentru a fi adevarat.

In timp ce sarea de mare poate avea unele beneficii pentru pielea ta, e greu sa credem ca este un remediu definitiv pentru acnee pe care internetul a descoperit-o.

 

  • TIP DE INGREDIENT: Sare care contine minerale naturale
  • PRINCIPALE BENEFICII: Din punct de vedere anecdotic, se spune ca are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, desi dovezile stiintifice care sustin acest lucru sunt limitate (si cu atat mai mult cu cat se refera la beneficiile specifice acneei). Este un exfoliant natural si poate fi eficient in acest scop, atata timp cat este folosit corespunzator.
  • CINE TREBUIE SA-L FOLOSEASCA: Poate fi folosit de cei care au pielea aspra sau uscata. Poate fi oarecum benefic pentru cei cu pielea grasa si pete ocazionale, desi acest lucru depinde in mare masura de utilizarea corecta.
  • CAT DE DES IL POTI UTILIZA: Zilnic sau de cateva ori pe saptamana, in functie de tipul tau de piele si de modul in care este utilizat.
  • FUNCTIONEAZA BINE CU: ingrediente usoare, hidratante, cum ar fi acidul hialuronic, si ingrediente non-iritante, antiinflamatoare, cum ar fi niacinamida.
  • NU UTILIZATI CU: Retinoizi sau acizi salicilici sau glicolici, care pot duce la uscarea excesiva a pielii.

 

Ce este sarea de mare?

Mai simplu spus, este sarea derivata din apa de mare, care contine minerale naturale, cum ar fi sodiu, magneziu, calciu si potasiu.

Este (evident) folosit in condimentarea, gatitul si conservarea alimentelor, desi se gaseste si in produsele de baie si in ingrijirea pielii. Si nu, aceasta nu este acelasi lucru cu sarea iodata sau de masa.

 

Beneficiile sarii marine pentru piele

Sa incepem cu o avertizare foarte importanta aici.

Exista dovezi limitate in literatura stiintifica despre beneficiile sarii de mare.

Si nu au existat studii privind beneficiile sale pentru tratamentul acneei.

Acestea fiind spuse, exista rapoarte si sugestii anecdotice ca sarea de mare poate face cateva lucruri bune pentru piele.

 

Miturile sunt adevarate?

Este un exfoliant fizic natural: exista motive intemeiate pentru care exista exfoliante cu sare din abundenta.

Proprietatile sale exfoliante sunt motivul pentru care s-a spus ca este benefic pentru cei cu psoriazis, sau acnee.

Poate avea proprietati antiinflamatorii: acest lucru se datoreaza probabil continutului ridicat de minerale, desi, din nou, acest lucru nu este sustinut stiintific.

Poate ajuta la absorbtia excesului de ulei: acest lucru, impreuna cu potentiale efecte antiinflamatorii si antibacteriene, este motivul pentru care teoretic ar putea fi benefic pentru pielea predispusa la acnee.

Sarea absoarbe excesul de ulei, ceea ce este adesea o problema, avand in vedere ca sebumul este un precursor al acneei.

 

Efectele secundare ale sarii de mare

Pe scurt, efectele secundare sunt uscaciunea si iritatia, care pot ajunge apoi sa exacerbeze orice inflamatie sau chiar pete.

Folosirea sarii de mare ca exfoliant, mai ales daca este frecat agresiv, poate duce la exfoliere excesiva.

Ideea este ca persoana care foloseste sare de mare si exact modul in care o foloseste, face toata diferenta.

 

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol