scrup pentru scalp

Scrub pentru scalp – un pas important de care probabil nu stiati…iar inainte de a va plange de faptul ca trebuie sa cumparati un alt produs pentru par, exista o veste buna – puteti crea in totalitate un scrub de scalp DIY.

De ce e popular acest scrub pentru scalp?

Nu este un secret ca tratamentele scalpului au existat o perioada de timp – mai ales ca un serviciu suplimentar la salon.

Insa recent (mai ales in timpul sederii la domiciliu), brandurile au facut o treaba minunata in a face si a vinde scruburi pentru consumatorii de servicii profesionale.

Cu toate acestea, sunt, de asemenea, relativ usor de realizat pe cont propriu (mai multe despre cele de mai jos).

De mai multi ani, hairstylistii si-au invatat clientii sa se samponeze mai putin, indrumandu-I catre sampoanele uscate pentru a reduce cantitatea de daune pe care le aducem parului nostru.

Samponarea mai rara inseamna mai mult acumularea de sebum a scalpului, ceea ce poate interfera cu cele mai bune cresteri ale parului.

De unde stii daca ai nevoie de un scrub pentru scalp?

Avantajul folosirii unui scrub pentru scalp este de a oferi o curatare mai profunda a scalpului prin eliminarea transpiratiei, acumularii de produse, a matretii si a oricarui alt reziduu care poate ramane pe scalp, care poate impiedica cresterea parului.

Exista cateva semne de stiut cand incepi sa folosesti un scrub pentru scalp.

Daca aveti un scalp mai sensibil, utilizarea unui scrub va ajuta la exfolierea excesului de piele.

Daca aveti exces de ulei, un scrub va ajuta la descompunerea oricarei cantitati de ulei ramase pe scalp pe care un sampon obisnuit le omite uneori.

Cum se aplica un scrub pentru scalp?

As sugera sa folositi un scrub pentru scalp aproximativ o data pe saptamana, in functie de cat de mult ulei sau acumulare are tendinta sa retina scalpul.

Dupa acest scrub, o samponare este necesara pentru a clati orice reziduuri ramase de la scrub.

Pe o parte, un scrub pentru scalp nu este neaparat pentru toata lumea.

As spune ca acestea sunt benefice pentru oricine are acumulare de produse sau un scalp excesiv de gras.

Pe de alta parte, daca aveti deja un scalp destul de sanatos si utilizati prea puternic sau des un scrub, puteti crea de fapt o problema care la inceput nici nu exista.

In mod traditional, scruburile de scalp trebuie utilizate chiar inainte de samponare. De exemplu, iata cum ar putea arata rutina ta de ingrijire a parului in dus:

Pasul intai: Foloseste scrubul tau de scalp DIY preferat.

Pasul doi: Sampon ca de obicei. Parul gras ar trebui sa opteze pentru un sampon clarificator de 2x pe luna, unde parul uscat / texturat ar trebui sa opteze pentru 1x pe luna.

Pasul trei: Aplicati balsamul. Daca aveti parul uscat, schimbati cu un tratament hidratant sau o masca de par.

Toate tipurile de par pot folosi scruburi de scalp?

Din pacate, majoritatea scruburilor de scalp contin sodiu (sare) ca ingredient de baza, care nu serveste bine fiecare tip de par.

Acest lucru este de obicei conceput pentru a elimina orice reziduu si uleiuri de pe scalp, ceea ce poate fi o problema pentru doamnele cu scalp extrem de sensibil.

Sfatul expertului?

Iti sugereaza sa cauti un scrub care sa contina mai putina sare si sa fie mai mult pe baza de zahar.

Desi sarea va scoate impuritatile, zaharul ofera umiditate care va ajuta la inmuierea scalpului.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol