secretele

Stiliștii împărtășesc secretele lor pentru a fideliza clienții, economisi bani, pentru a obține o tunsoare excelentă și multe altele. Iată câteva dintre confesiunile lor:

Știm că urăști cuvântul „decolorant”

Așadar noi, stiliștii, folosim cuvinte precum nuanțare sau colorare. Însă, indiferent cât de mult ne-am înfrumuseța limbajul, dacă vrei să îți scoatem o culoare închisă din păr, vom folosi decolorant.

Da, păstrez notițe despre tine în fișa ta de client și pot deveni destul de personale

S-ar putea să notez că nu oferi bacșiș sau că ai vorbit despre cât de tristă ai fost cu o seară în urmă. De asemenea, pot să notez că treci printr-un divorț sau că ești jucătoare de tenis, astfel încât să am ce să îmi amintesc să te întreb data viitoare.

Dacă există o regulă după care trăim, este aceasta

Nu vă faceți prima programare cu mine într-o sâmbătă. Aceasta este ziua noastră cea mai aglomerată și nu voi putea să vă ofer timpul și atenția pe care doriți și o meritați.

Logbox mă ajută să nu mai improvizez

Uneori, când nu știam ce vopsea am folosit data trecută pe un client – fie pentru că nu mai avem vopseaua în salon, fie pentru că am uitat să notez ultima dată – nu spuneam nimic și cream o combinație nouă. După ce am început să folosesc Logbox, opțiunea de comentariu m-a ajutat foarte mult iar acum, când creez o programare, aplicația ține minte toate detaliile introduse de mine.

Sunt un estetician, nu un magician

Vă pot oferi tunsoarea lui Gisele Bündchen, dar nu vă pot da aspectul ei. Trebuie să fiți realiste și să mă lăsați să vă sfătuiesc cu ce anume vi s-ar potrivi mai bine.

Vino cu cel puțin cinci minute mai devreme

Dacă întârzii, te rog să suni înainte. Arată-mi un respect de bază. Un salon este o afacere, nu distracție și jocuri.

Nu sunt psiholog

Școala de hairstyling nu ne învață despre actele de la birou, creșterea unui copil, sau psihologie. Dacă ești în căutarea unui terapeut, tot ceea ce am este un pieptene, o foarfecă și o opinie.

Fă o fotografie

Unii clienți vor spune: „Tunde-mi părul așa cum ai făcut-o data trecută”. Asta mă dezamăgește mereu. Timpul mediu dintre întâlniri este de la șase până la opt săptămâni. Am sute de clienti. Știu deja care sunt cele mai bune tunsori pentru fiecare formă a feței, dar cum trebuie să-mi amintesc exact cum ți-am făcut părul ultima dată? Dacă dorești o reproducere perfectă, fă-ți o poză și arată-mi.

Voi depune eforturi pentru a te face fericită și vreau să-ți placă

După ce vei părăsi salonul, mă va îngrijora ce crezi despre rezultatul final. (Lucrez la oameni, nu la mașini pe o linie de asamblare.) Și dacă vrei să-mi spui cât de fericită ești cu munca mea, mă vei face să zâmbesc.

Sperăm că v-a plăcut articolul!

Nu uitați, dacă doriți să gestionați mai bine propriul salon, să aveți posibilitatea de programări online, SMS-uri automate către clienți, dar și o imagine clară asupra afacerii voastre, vă recomandăm Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din România!

sursa imagine / sursa articol