păr

Astăzi vom vorbi despre păr, și nu cel al femeilor, ci al bărbaților. Scopul majorității bărbaților este să petreacă cât mai puțin timp în baie. De aceea avem tendința să ne tăiem părul mai scurt. Mai puțin păr înseamnă mai puțină întreținere, nu?

Obținerea părului grozav nu depune mult efort, atât timp cât știi ce să faci. Iată care sunt cele mai bune sfaturi pentru toți bărbații, pentru a-și atinge cel mai frumos păr posibil, direct de la experți.

Nu vă spălați pe păr în fiecare zi

S-ar putea să credeți că vă curățați în plus spălându-vă părul în fiecare zi, dar de fapt puteți face mai mult rău decât bine. „Dacă șamponați excesiv, eliminați uleiurile de pe scalp”, spune Jen Bennett, frizer și manager de educație la Rudy’s Barbershop. „Acei uleiuri naturale sunt cel mai bun lucru pentru a-ți hidrata scalpul.”

Chiar și cineva cu păr scurt nu ar trebui să șamponeze în fiecare zi, dar este deosebit de important cu cât îți este mai lung părul. De trei până la patru ori pe săptămână este cel mai bine pentru majoritatea băieților.

Genul de șampon pe care îl utilizați contează

Spălarea părului cu șampon ieftin este ca și cum ai spăla mașina cu săpun de mână. Șampoanele formulate cu o mulțime de ingrediente dure, de obicei găsite în produse mai ieftine, pot elimina prea multe dintre acele uleiuri naturale care vă protejează și hidratează părul.

Când este timpul să vă spălați părul, utilizați o formulă blândă care nu conține sulfați și care are în schimb ingrediente naturale.

Cunoașteți-vă tipul de păr

Știind ce tip de păr aveți – drept, subțire, ondulat, uscat – și cumpărarea unui șampon conceput pentru acesta, poate face o diferență imensă. Nu este doar marketing; aceste șampoane conțin ingrediente specifice de care beneficiază anumite tipuri de păr.

De exemplu, „părul cret are nevoie de ceva cu ingrediente mai hidratante”, spune Bennett, în timp ce formulele pentru părul subțire vor conține ingrediente care să ajute la volumizare.

Nu utilizați produse 2 în 1

Poate fi tentant să folosești produse cu mai multe utilizări pentru a economisi timp, fapt pentru care putem explica popularitatea șamponului / balsamurilor 2 în 1, dar de fapt nu sunt bune pentru părul tău.

„Șamponul este menit să curețe, iar balsamul este menit să hidrateze, astfel încât produsele 2 în 1 sunt contraproductive, deoarece beneficiați într-adevăr doar de unul singur”, spune Bennett. „Sunt mai tari pe păr și se apleacă mai mult spre partea de curățare, fără a vă oferi suficientă hidratare.”

Folosiți un scrub de scalp în mod regulat

„Scruburile de scalp activează creșterea foliculilor de păr și curăță profund”, spune Bennett, care recomandă utilizarea unor scruburi cu ulei de arbore de ceai o dată pe săptămână dacă utilizați o mulțime de produse.

Pentru toți ceilalți, la fiecare câteva săptămâni este suficient. „Este la fel ca exfolierea feței de celulele moarte”, spune ea, ceea ce îți va ajuta scalpul pentru o sănătate optimă a părului.

Există o diferență între o tunsoare și un stil de păr

O mulțime de băieți nu își dau seama de munca care stă în spatele unei tunsori, așa că atunci când îi arăți frizerului ce fel de aspect vrei, ascultă ce îți spune despre stil.

Dacă nu ești dispus să ai grijă de păr, nu este o alegere potrivită pentru tine. „Dacă cineva îmi arată o fotografie cu ceva deosebit de stilat, cum ar fi un pompadour, dar îmi spun că nu vor să-și petreacă niciun timp aranjându-și părul, nu le fac acea tunsoare”, spune Bennett.

Gândiți-vă realist la cât timp sunteți dispuși să vă alocați părului și dacă știți că nu este o prioritate pentru voi, mergeți către ceva scurt și ușor de întreținut.

Sperăm că v-a placut articolul!

Nu uitaţi, dacă doriţi să gestionaţi mai bine propriul salon, să aveţi posibilitatea de programări online, SMS-uri automate către clienţi, dar şi o imagine clară asupra afacerii voastre, vă recomandăm Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din România!

sursa imagine / sursa articol