lamaie

Motivul principal pentru care sucul de lamaie iti schimba culoarea parului nu este atat despre ingredient, cat despre reactia care apare atunci cand este expus la lumina UV.

Soarele va afecta intotdeauna nuanta parului, dar este accentuata cu suc de lamaie datorita nivelului ridicat de aciditate.

Lamaile au un pH de aproximativ 2-3 si pH-ul natural al parului tau este cuprins intre 3,3 – 5,5. . Deoarece este atat de aproape de pH-ul natural al parului, este mai capabil sa ii modifice culoarea.

Aciditatea lamaii deterioreaza stratul de cuticule al parului, ceea ce in cele din urma reduce culoarea pigmentului.

Atunci cand este combinat cu expunerea la soare, acidul citric accelereaza procesul de albire si, practic, aceasta reactie rupe pigmentul parului pentru a expune culoarea mai deschisa.

De obicei, este nevoie de trei pana la patru aplicari pentru decolorarea vizibila prin sucul de lamaie.

Desi acest lucru nu poate parea prea mult, retineti ca, cu cat expuneti mai mult parul la acid citric, cu atat il deteriorati in timp. Mai multe despre asta mai jos.

Poti folosi suc de lamaie pentru a decolora parul inchis la culoare?

Asa cum se intampla cu tenul si cu diferite tipuri de piele, acidul citric va afecta diferite tipuri de par – atat textura, cat si culoarea.

Oricine isi poate pune lamaie pe par in siguranta, dar rezultatele vor varia foarte mult.

De exemplu, cineva care are parul foarte inchis are, in mod natural, mult pigment si nu este probabil sa vada un rezultat vizibil sau poate experimenta un rezultat rosu-portocaliu.

Majoritatea persoanelor cu par extrem de inchis vor avea nevoie de mai mult decat cateva aplicari imperecheate cu expunere la soare pentru a observa chiar si cea mai mica schimbare.

Cu cat parul este mai luminos in mod natural, cu atat sucul de lamaie este mai eficient.

Chiar si cu parul natural blond, va fi un rezultat mult mai subtil decat o decolorare la salon.

Daca aveti suvite usoare, sucul de lamaie poate sa le lumineze mai mult.

Cat dureaza efectele decolorarii?

Daca ajungeti la punctul in care parul vostru de fapt pare mai luminos si mai luminos, ati putea crede ca, ca un bronz fals, rezultatul este trecator.

Dimpotriva, din moment ce sucul de lamaie rupe pigmentul natural al parului, aplicarea lui pe suvitele tale poate modifica in permanenta felul in care arata.

Riscurile

Va amintiti cum am mentionat ca decolorarea cu suc de lamaie este produsa din cauza deteriorarii pigmentului?

Pe langa asta, aplicarea sucului de lamaie pe suvitele voastre le poate determina sa se simta extrem de uscate si fragile. Ca urmare, sucul de lamaie poate provoca ruperea si face parul sa para mai lipsit de vitalitate.

Aveti grija ca intotdeauna sa folositi o masca de hidratare si sa stati departe de ustensilele de coafat care produc caldura!

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol