puncte negre

Punctele negre sunt unele dintre cele mai frustrante probleme de ingrijire a pielii din universul cunoscut. Dar ce sunt mai exact? Cunoscute din punct de vedere tehnic sub numele de comedoane, adevaratele puncte negre sunt dopuri de keratina care isi au resedinta nedorita in foliculii nostri.

Pentru punctele negre reale, dermatologii recomanda, de obicei, produse precum peelinguri de acid glicolic si spalaturile cu peroxid de benzoil, care functioneaza pentru a descompune aceste dopuri de cheratina.

Dar, de-a lungul anilor de discutii cu expertii in ingrijirea pielii, precum si facand unele cercetari pe internet usor obsesive, am descoperit ca exista si alte ingrediente mai ciudate care functioneaza.

 Lamaie si miere cruda

Un inamic puternic, dar complet natural, poate fi creat cu doar o lingura de miere si lamaie.

Mierea nepurificata contine enzime, antioxidanti si este antibacteriana, in timp ce lamaia functioneaza ca un exfoliant.

Pur si simplu amestecati un varf de suc dintr-o lamaie proaspata cu miere si aplicati-le in zona punctelor negre, lasati-le sa stea 15 minute pe piele si clatiti cu apa calda.

In timp, aceasta combinatie poate reduce cantitatea de ulei si resturi care infunda porii, poate reduce sarcina bacteriana si, astfel, poate reduce punctele negre.

Lapte si gelatina

Amestecarea unei linguri de pudra de gelatina fara aroma cu o lingura si jumatate de lapte si incalzirea acesteia in cuptorul cu microunde timp de 10 secunde va crea o solutie lipicioasa, capabila sa va desfunde porii.

Pur si simplu aplicati amestecul in zona afectata, lasati-l sa se usuce (care ar trebui sa dureze aproximativ 30 de minute), apoi indepartati-l.

Microbii din porii tai ar trebui sa cada odata cu clatirea fetei.

Masca din carbune activ

Daca doriti sa rupeti cu violenta punctele negre din adancul fetei, nu cautati mai departe decat un set intens de masca japoneza in trei pasi.

Incepeti prin a va spala fata cu apa calda si cu balsamul de sebum adanc.

Apoi, in timp ce fata este inca umeda, aplicati pe piele un strat gros de masca cu carbune activ negru.

Dupa ce se usuca (poate dura pana la o ora), indepartati-l si asteptati sa vedeti multe impuritati iesind.

In cele din urma, aplicati tonerul pentru a va inchide porii.

 Masca de bicarbonat de sodiu

Iata un alt sfat, care combina puterile de purificare a pielii ale mastii Biologique Recherche cu un pic de bicarbonat de sodiu pentru o actiune suplimentara de combatere a punctelor negre.

Proprietatile blande antiseptice si antiinflamatoare ale bicarbonatului de sodiu confera mastii o putere suplimentara pentru a ajuta la desfundarea si restrangerea porilor.

Pensula de pori pentru puncte negre

Dintre toate marcile de ingrijire a pielii de pe piata, Boscia este probabil cel mai cunoscut pentru tratamentele sale cu punctele negre.

Dar unul dintre produsele sale de pori mai putin cunoscute pe care co-creatorul si directorul general al marcii il considera o arma secreta este pensula de pori.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol