tratamentul cu keratina

Tratamentele cu keratină sunt acum un subiect intens dezbătut. La început au fost foarte populare pentru că funcționau. „Oamenii primesc tratamente cu keratină pentru a înlătura o parte din bucle și pentru a scăpa de electrizarea părului”, spune hairstylist-ul Nunzio Saviano. Însă, după ce au aflat că aceste tratamente conțin substanțe chimice dăunătoare, oamenii s-au interesat dacă merită sau nu.

Am întrebat atât pe Saviano, cât și pe Directorul Creativ Glamsquad, Giovanni Vaccaro, despre contribuția lor cu privire la pericolele tratamentelor cu keratină și dacă trebuie sau nu să renunțăm la ele. Din fericire pentru acei loialiști care folosesc tratamente cu keratină, răspunsul lor a fost nu. „Nu aș spune că [tratamentele cu keratină] sunt neapărat rele pentru părul tău”, spune Vaccaro. „Există diferite mărci de keratină și este important să știți ce fel utilizați și cât de des îl faceți.” I-am făcut să explice mai detaliat pentru noi.

Mai jos, citiți despre efectele negative pe care le pot avea tratamentele cu keratină asupra părului și ce puteți face pentru a le evita.

Ele sunt legate de cancer

Atât Vaccaro, cât și Saviano spun că tratamentele cu keratină care conțin formaldehidă, substanța chimică care menține părul lipsit de electrizare și drept timp de luni de zile, sunt tratamentele la care trebuie să fii atent. Așa cum este definit de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor, acesta este un gaz incolor, cu miros puternic, care este de obicei utilizat pentru fabricarea materialelor de construcție pentru case. În 1987, Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a clasificat-o drept o substanță care ar putea provoca cancer, dacă este expusă o perioadă lungă de timp. Saviano sugerează să analizeze saloanele de renume care oferă tratamente cu keratină cu formaldehidă într-un procent sigur (orice sub 0,002% este bun) sau saloane care oferă tratamente cu keratină cu alternative de formaldehidă.

Există riscul reacțiilor alergice și al problemelor respiratorii

CDC listează reacțiile adverse frecvente la expunerea la formaldehidă, cum ar fi dureri în gât, sângerarea nasului și mâncărimea ochilor. Într-un interviu acordat pentru Glamour, Wynne Sisk, o coafeză din Charleston, Carolina de Sud, a spus că a experimentat dureri în piept și dureri de cap care au durat câteva zile de când le-a oferit clienților tratamente cu keratină.

„De ani de zile, stiliștii au raportat că aplicarea acestor tratamente pentru păr a cauzat dificultăți de respirație, iritații ale ochilor și tulburări ale nasului”, a declarat Tina Sigurdson, consilier general adjunct al EWG, într-un comunicat de presă despre proces. „FDA a conștientizat pericolele pentru sănătate asociate cu produsele din cel puțin 2008.” Cu toate acestea, este crucial să rețineți că aceste probleme au fost raportate mai ales în rândul stiliștilor; clienții salonului nu experimentează în mod normal reacții puternice decât dacă există o alergie.

Există riscul ruperii părului și expunerea crescută la formaldehidă

Potrivit lui Saviano, ar trebui să acordați atenție câtă căldură este aplicată părului atunci când beneficiați de un tratament. „Dacă se aplică prea multă căldură sau îți îndreaptă excesiv părul, acesta îți va usca părul mai repede decât în ​​mod normal și va provoca ruperea”, spune Saviano.

„Temperatura ridicată a plăcii pentru a etanșa substanța chimică în păr este rea dacă aveți daune existente la firele voastre”, spune Vaccaro. „În plus, atunci când se aplică căldură pe păr, eliberează formaldehidă în aer, iar cei din jur ajung să-i inhaleze.”

Nu toate tratamentele sunt create egal

După cum am menționat anterior, există acum alternative la formaldehidă în unele tratamente cu keratină. Acestea oferă aceeași textură netedă, dar părul este blocat în loc cu acid glioxilic. Întrebați-vă stilistul dacă au mărci precum Goldwell Kerasilk sau Trissola Solo, care nu sunt formatehidă 100%.

O altă opțiune de salon este Keratin Complex. Compania oferă câteva formule diferite, de la un tratament clasic de netezire la unul pentru părul fragil. Acestea sunt de fapt concepute pentru a repara părul deteriorat, nu pentru a-l îndrepta. Totuși, asta sigur ar putea ajuta la îmblânzirea electrizării fără costurile sau riscurile pe care le implică îndreptarea.

Acum că aveți toate informațiile despre tratamentele cu keratină, puteți lua decizii mai inteligente atunci când încercați să încercați unul. Saviano spune că, dacă mergeți în locuri cu o reputație cunoscută și vă faceți temele cu privire la ce ingrediente folosesc saloanele, ar trebui să fiți bine.

„Luați în considerare întotdeauna tipul și textura părului dvs. [și] întreținerea dvs. zilnică (alte substanțe chimice pe care le utilizați deja – culoare, un singur proces etc.)”, spune Vaccaro. „Asigurați-vă că discutați totul în mod clar cu stilistul vostru.”

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa