frumusete

Standardele de frumusete feminina se schimba intotdeauna.

Dupa cum arata istoria, tendintele modei sunt ciclice si nu stim niciodata care dintre ele ne vor fura din nou inimile si care vor ajunge pe margine.

Foxy eyes

„Ochii de vulpe” erau populari si in Evul Mediu.

Machiajul era interzis atunci, asa ca doamnele au incercat sa obtina acest efect cu ajutorul unor metode sofisticate.

Si-au smuls sprancenele si genele – atat superioare, cat si inferioare. De asemenea, si-au facut lucruri dureroase care au provocat edem facial.

Astfel, obrajii si ochii s-au umflat, ochii s-au ingustat si au obtinut acea forma cocheta de vulpe.

Chipul umflat

O fata rotunda umflata cu ochi usor inclinati a fost considerata un etalon de frumusete in Evul Mediu.

Poate ca motivul pentru aceasta este inradacinat in Hoarda de Aur, care avea o cantitate impresionanta de putere si influenta in acele zile.

In plus, oamenii din acea epoca au fost influentati de povestile calatorului italian Marco Polo, care a vizitat China si a descris frumusetea femeilor din China.

Multe femei care sunt in pas cu moda din ziua de azi isi maresc, fac o expresie somnoroasa si isi strang ochii in mod deliberat in timp ce fac fotografii pentru retelele lor sociale.

Exemple perfecte ale acestor imagini pot fi vazute pe conturile de Instagram ale lui Billie Eilish si Dua Lipa.

In plus, lumea a fost mult timp captivata de stilul asiatic, iar fetele cu acest tip de aspect sunt considerate in prezent cele mai frumoase din lume.

Ochii expresivi

Pentru a-si face ochii foarte expresivi, femeile poarta lentile de contact sau folosesc programe de editare foto.

In trecut, femeile dependente de frumusete foloseau o metoda mai periculoasa. Isi turnau in ochi suc de belladona, care este o planta foarte otravitoare, deoarece aceasta dilata pupilele, facand ochii sa straluceasca si sa para vizual mai mari.

Apropo, acesta este motivul pentru care belladonna inseamna „femeie frumoasa” in italiana.

Frumusete naturala, machiaj insesizabil

Machiajul natural, care se numeste si machiaj fara machiaj, a fost tendinta principala in frumusete a ultimilor ani si multi designeri de moda, artisti de machiaj si vedete celebre il urmeaza.

Principalul obiectiv este ca poti folosi o duzina de produse de infrumusetare, dar ulterior fata ta ar trebui sa arate ca si cum a fost proaspat spalata.

In Evul Mediu, femeile trebuiau sa arate si ele naturale, deoarece orice machiaj era strict interzis de catre clerici.

Dar chiar si in acele vremuri intunecate, femeile au reusit sa-si corecteze aspectul folosind produse naturale care nu erau vizibile pe fata.

De exemplu, si-au facut buzele mai stralucitoare, frecandu-le cu lamaie si au ascuns imperfectiunile pielii cu ajutorul unor fainei.

Extensii de par

Femeile din trecut au folosit extensiile de par la fel de mult ca acum.

Desigur, biserica din acea vreme a condamnat purtarea perucilor, dar multi oameni au continuat sa o faca oricum.

In acea perioada, parul era scump, dar doamnele nobile care visau sa aiba par luxos le cumparau fara ezitare pentru un plus de frumusete.

Blondul strawberry

Blondul capsuna a fost una dintre cele mai populare culori de par din ultimii ani in industria de frumusete.

Coafura cu bucle, avand aceasta culoare de par, a fost cautata mult si in trecut.

Cu toate acestea, femeilor le-a fost greu sa incerce sa-si vopseasca parul.

Se credea ca un colier opal pus in apa cu care isi clateau parul l-ar ajuta sa nu se inchida la culoare, asa ca multe femei au incercat din rasputeri sa obtina aceste bijuterii.

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol