beauty

Suntem la curent cu toate trucurile de beauty care apar, însă tu știi care se potrivesc clientelor tale și care nu? În ziua de astăzi, informația se află la tot pasul, inclusiv în social media, implicit de la diferiți influenceri de beauty.

Este nevoie de timp și experiență să ajungi să știi care sunt acele trucuri care chiar funcționează pentru clienții tăi. Chiar dacă folosești ingrediente mai puțin obișnuite, important este să le incluzi în rutina de înfrumusețare doar pe acelea care chiar funcționează.

Iată care sunt și trucurile de beauty ineficiente:

1. Extrasul punctelor negre

Punctele negre sunt extrem de deranjante și indiferent de trucurile la care apelezi sau măstile pe care folosești, ele tot nu dispar. O soluție la care nu ar trebui să apelezi și pe care nu ar trebui să o recomanzi este extragerea lor. Acest lucru nu este recomandat de către dermatologi deoarece poți face mai mult rău, iar astfel pielea chiar se poate irita. Un truc care circulă pe internet constă în acoperirea feței cu vaselină, iar ulterior într-o folie de plastic, după această procedură. Este total greșit, deoarece vaselina blochează porii, fiind foarte grasă.

2. Măștile din albuș de ou

Măștile preparate din ingrediente din bucătărie sunt la mare căutare în rândul iubitoarelor de make-up deoarece sunt la îndemâna oricui. Însă, nu toate ingredientele din bucătărie au un efect benefic asupra tenului clientelor. Albușul de ou poate fi extrem de periculos pentru piele, nu este recomandată aplicarea sa pe ten și nici sfătuirea clientelor să facă acest lucru.

3. Măști din nisip pentru pisici

Printre cele mai controversate „tratamente” pe care le poți folosi pentru ten se numără și nisipul pentru pisici. Unii dermatologi cred faptul că ingredientele din nisipul pentru pisici ar fi benefice pentru ten, conținând acele ingrediente din multele măști pe care le găsim în comerț. De asemenea, indicat ar fi să nu recomanzi acest lucru și să folosești doar acele produse destinate strict pielii.

4. Buretele de curățat vase

Un alt truc destul de ciudat constă în faptul că buretele de vase sau cel pentru curățat alte suprafețe ar fi eficient în ceea ce privește liniile de bronz. În realitate, acest truc este destul de periculos deoarece nu ar trebui niciodată să folosești produse destinate suprafețelor casnice pe ten, pentru că este foarte agresiv.

5. Cremă de bebeluși pentru coșuri

Crema de bebeluși poate fi folosită și de către adulți, având un efect extraordinar în ceea ce privește hidratarea pielii. Însă un alt truc găsit pe internet ne spune că această cremă de bebeluși ar ajuta în lupta cu coșurile. Mai exact, ar trebui să aplici acolo unde ai imperfecțiuni și să o lași să se usuce până a doua zi. Indicat ar fi să nu faci acest lucru deoarece îți pot apărea diferite iritații.

6. Extragerea coșurilor cu ajutorul unui ac

Printre trucurile de beauty neobișinuite se numără și acesta, conform căruia poți extrage coșurile cu ajutorul unui ac. Nu doar că este extrem de periculos, dar acest truc poate aduce și anumite probleme la nivelul pielii, precum iritații, inflamații și chiar infecții cu anumite bacterii.

7. Sucul de lămâie

Pe cât de multe beneficii ar avea sucul de lâmâie, pe atât de periculos este pentru pielea ta deoarece îți poate usca extrem de mult tenul. De asemenea, sucul de citrice, combinat cu razele ultraviolete, poate avea drept efect asupra pielii tale o reacție chimică destul de severă. Aplică pe ten doar acele produse destinate tipului tău de ten și nu încerca ceva ce ar putea agrava anumite probleme pe care le ai.

8. Mărirea buzelor cu ajutorul condimentelor

Majoritatea femeilor nu sunt mulțumite de aspectul buzelor lor și își doresc să fie mai mari. Însă, din dorința de a nu apela la injecțiile cu acid hialuronic, apelează la trucuri cum ar fi o soluție făcută din scorțișoară sau piper cayenne. Acest truc este extrem de periculos deoarece poate inflama buzele extrem de grav.

Sperăm că v-a plăcut articolul!

Nu uitați, dacă doriți să gestionați mai bine propriul salon, să aveți posibilitatea de programări online, SMS-uri automate către clienți, dar și o imagine clară asupra afacerii voastre, vă recomandăm Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din România!

sursa imagine / sursa articol