make-up

Rebecca Perkins, fost make-up artist al emisiunilor de televiziune pentru spectacole de succes precum Law & Order SVU și 30 Rock, spune că lumea machiajului de emisiuni de televiziune este una care necesită deteminare: „Știți cum vedetele arată întotdeauna perfect chiar și atunci când stau în ploaie sau cum nu există niciodată vreo picătură de transpirație pe chipul lor? Ei bine, asta se întâmplă pentru că de fiecare dată regizorul strigă „CUT!” Cineva ca mine aleargă cu șevețele, bureți, perii și diverse instrumente pentru a muta acel păr și machiaj în loc perfect.”

Emisiunile TV nu sunt destinate, de regulă, să imite cinematografia, pentru ca publicul să nu fie distras de transpirația realistă și de rimelul care curge. Acestea fiind spuse, Perkins a împărtășit câteva dintre sfaturile ei din culise pentru noi, astfel încât să poți deveni un artist de machiaj mai bun și să arăți uimitor, indiferent de condițiile adverse sau de cât timp ai nevoie pentru a pregăti un client.

Înlocuiți pudra

Simțiți-vă libere să vă setați machiajul cu pudră pulbere la începutul zilei, dar în lunile călduroase, lăsați compactul acasă, în locul unor șervețele subțiri. Ele îmbibă transpirația și strălucirea, dar nu vor da aspectul de prea mult machiaj.

Corector în loc de primer pe pleoape

Când începi aplicarea machiajului, folosește corector pe post de primer de pleoape. Am făcut odată un test pe o clientă, unde am aplicat corector doar pe una dintre pleoapele ei. La prânz, a trebuit să refac complet ochiul machiat pe care nu am aplicat deloc corector, în timp ce celălalt era perfect intact! ”

Unii make-up artisti tind să aplice un primer simplu pe pleoape, dar dacă folosiți mai întâi un primer și după un corector, efectul va fi dublu iar machiajul va rezista foarte multe ore.

Crema de ras în loc de demachiant

Ați aplicat vreodată un ruj roșu doar pentru a observa că acesta a rămas de-a lungul zilei doar pe conturul buzelor naturale, în stilul Ronald McDonald? Perkins are răspunsul (neconvențional): crema de ras. Aceasta poate elimina petele false de sânge, precum și transferurile de ruj roșu. Pentru majoritatea altor rujuri de culoare, putem folosi un burete cu un pic de corector pentru a îmbunătăți machiajul transferat în sus. ”

Pentru a evita să folosiți crema de ras (sau oricare dintre produsele de îndepărtare a machiajului pe care le alegeți), mergeți pe un ruj mat. Perkins spune că, ori de câte ori ar exista o scenă cu un sărut, un roșu mat ar fi culoarea ei preferată. „Roșul mat este de departe cel mai îndelungat ruj de buze. Din anumite motive, roșul nu vrea să se miște. Așadar, chiar dacă îți este teamă de faptul că un asemenea ruj are nevoie de multă mentenanță, nu uita că roșul de fapt tinde să dureze mult mai mult „.

Spray de fixare cu SPF

„Setați-vă machiajul cu un spray de setare a machiajului cu SPF și cumpărați-vă, de asemenea, un spray de dimensiuni de călătorie pentru a-l transporta cu voi pentru re-aplicarea SPF pe parcursul zilei care nu vă va strica machiajul.”

Împrospătarea machiajului responsabilă

Ea atenționează să nu aștepte până când este prea târziu, totuși, pentru a reîmprospăta machiajul unui client. „La prânz, folosește un spray de față care are glicină în el.” Aceasta îți va reînvia machiajul și vei trezi orice lucru care s-a s-a uscat pe tot parcursul zilei. Folosește o pensulă de anticearcăn pentru a netezi produsul de sub ochi, fără a aplica mai mult machiaj. ” Este bine fii precaut, altfel machiajul nu poate fi îmbunătățit”.

Cum acoperim subtil problemele tenului

Perkins ne-a oferit, de asemenea, sfaturi despre cum să acoperim imperfecțiunile, ceva ce fac artiștii de machiaj TV. „Asigurați-vă că folosiți un corector care se potrivește exact pielii voastre”, recomandă ea. „Cu o pensulă, puneți corector doar pe imperfecțiune și amestecați produsul. Apoi, folosind o pensulă de fard, aplicați pudră pulbere translucidă în aceeași zonă. Păstrând zona mată va reduce textura coșului, precum și decolorarea.”

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitați, dacă doriți să gestionați mai bine propriul salon, să aveți posibilitatea de programări online, SMS-uri automate către clienți, dar și o imagine clară asupra afacerii voastre, vă recomandăm Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din România!

sursa imagine / sursa articol