migdale

Stim deja totul despre beneficiile folosirii uleiului de migdale pentru piele: este hidratant, calmeaza iritatia, previne vergeturile si poate chiar reduce aspectul cearcanelor.

Dar cum ramane cu uleiul de migdale pentru par? Poate oferi scalpului si suvitelor noastre beneficii similare?

Si daca da, va inlocui uleiul de cocos ca ingredient de aur pentru pasionatii de frumusete? Citeste pentrua a afla mai multe!

 

Ce este uleiul de migdale?

Uleiul de migdale este produs din migdale coapte – de obicei migdale dulci.

Uleiul este extras fie prin presarea nucilor, care dau ulei de migdale nerafinat, fie prin eliminarea acestuia cu caldura si substante chimice, care creeaza ulei de migdale rafinat.

Dupa cum se dovedeste, uleiul de migdale introdus in rutina de ingrijire a parului este un lucru stiut de ceva vreme, cu mult inainte ca uleiurile de par sa inceapa sa fie pe val.

Asta pentru ca uleiul de migdale este hranitor si hidratant, fara a fi foarte uleios.

Uleiul de migdale este incredibil de bogat in nutrienti, dar totusi usor in textura.

Este bogat in acizi grasi omega, vitamina E (un antioxidant), precum si squalen, polifenoli, vitamine si minerale.

Nu e de mirare ca are o serie de beneficii pentru par si scalp:

 

  • Hidrateaza parul tern si uscat: Daca parul tau si-a pierdut stralucirea, uleiul de migdale poate ajuta la restabilirea stralucirii si manevrabilitatii la nivel mare.

Deoarece este atat de bogat in acizi grasi, hidrateaza cu adevarat parul uscat. Este gros si hranitor si poate ajuta la hidratarea parului supraprocesat, facandu-l neted si matasos.

 

  • Netezeste textura parului: Incercati sa va mentineti coafura eleganta pe vreme umeda?

Uleiul de migdale este ideal pentru calmarea texturii indisciplinate.

Oamenii pot observa o scadere a incretirii si a parului deteriorat atunci cand aplica ulei de migdale ca tratament.

 

  • Intareste parul: prin infuzarea parului cu hidratare si substante nutritive, uleiul de migdale protejeaza impotriva daunelor de rutina precum periajul, coafarea la caldura mare si colorarea.

Parul bine hranit ajuta intotdeauna la prevenirea ruperii.

Uleiul de migdale ajuta la imbunatatirea parului impotriva uscaciunii si fragilitatii.

 

  • Combate starile inflamatorii ale scalpului: Uleiul de migdale este minunat pentru sanatatea pielii, in special pentru scalpul nefericit.

Uleiul de migdale este, de asemenea, antibacterian, ceea ce il face un tratament excelent pentru scalp pentru cei care sufera de matreata.

 

  • Promoveaza cresterea parului: atunci cand este aplicat direct pe scalp, uleiul de migdale inmulteste parul si reactiveaza foliculii de par lenti.

Contine o cantitate substantiala de vitamina B7 sau biotina.

Biotina poate ajuta la ingrosarea si cresterea parului subtiere, deoarece ajuta la recresterea foliculilor si la productia de keratina.

 

Consideratii despre tipul de par

Spre deosebire de uleiurile mai intense, grele, cum ar fi uleiul de argan sau de cocos, uleiul de migdale este un ulei de par versatil care se potriveste bine cu majoritatea tipurilor de par: gros, fin, cret, ondulat, drept si natural.

Este grozav pentru toate tipurile de par, deoarece este un ulei foarte usor.

Parul incretit si indisciplinat va avea cel mai mare beneficiu din aplicarea uleiului de migdale in punctele moarte. Parul subtire se poate simti ingreunat sau gras.

 

Cum se foloseste uleiul de migdale pentru par

Uleiul de migdale este folosit ca ingredient hidratant in nenumarate produse pentru par, inclusiv sampoane, balsamuri, masti, scrub-uri pentru scalp si produse de styling.

Oricat de tentant ar fi sa aplicati o masca de par cu ulei de migdale si sa o lasati la marinat ore in sir in timp ce va uitati la seriale, nu lasati uleiul de migdale sa stea pe par mai mult de cateva minute daca ati aplicat o cantitate mare.

Nu se recomanda sa lasati niciun fel de ulei pe par pentru o perioada prelungita, deoarece poate intari si acoperi cuticulele parului.

 

Este uleiul de migdale mai bun pentru par ca uleiul de cocos?

Depinde. Uleiul de migdale este un ulei foarte usor pentru toate tipurile si texturile de par, in timp ce uleiul de nuca de cocos functioneaza cel mai bine pentru cei cu parul gros, aspru sau cret.

Daca parul tau inclina spre a fi subtire, fin sau gras, s-ar putea sa vrei sa optezi pentru ulei de migdale in locul uleiului de cocos.

 

Speram ca v-a placut articolul!

Nu uitati, daca doriti sa gestionati mai bine propriul salon, sa aveti posibilitatea de programari online, SMS-uri automate catre clienti, dar si o imagine clara asupra afacerii voastre, va recomandam Logbox – cel mai bun sistem pentru saloane din Romania!

sursa imagine/sursa articol